Σταύρος Μαλάς: Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες

Λύσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, υπόσχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς

Σταύρος Μαλάς:

Αισθάνομαι την υποχρέωση να θυμίσω στους ανθυποψήφιους μου ότι ο μήνας σήμερα έχει 16.

Αυτό σημαίνει ότι μας απομένουν 10 περίπου μέρες μέχρι τις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.

Κι ερωτώ: πιστεύουν ή όχι ότι με την τακτική που ακολουθούν συμβάλλουν στην κατανόηση του διακυβεύματος αυτών των εκλογών;

Σε μια εποχή που η πολιτική αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους πολίτες, θεωρούν ειλικρινά ότι με τις παλαιοκομματικές εξαγγελίες τους μπορεί να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τον παλαιοκομματισμό από την κοινωνία και τους πολίτες τους;

Θα επιμείνω να ρωτάω ποιες επιτέλους είναι οι ρεαλιστικές θέσεις και οι προτάσεις τους και για το Κυπριακό και για την Οικονομία.

Τι επιτέλους μπορούν οι πολίτες να περιμένουν από την εκλογή του ενός ή του άλλου συμπεριλαμβανομένου κι εμένα;

Είναι δυνατόν για παράδειγμα το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των ΜΕΔ να αντιμετωπίζεται με την προχειρότητα που επιδεικνύουν και ο κ. Αναστασιάδης και κ. Παπαδόπουλος;

Από τη μια ο κ. Αναστασιάδης παραδέχεται ότι δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος.

Από την άλλη ο κ. Παπαδόπουλος, συνεπής στην ανέξοδη πλειοδοσία εξαγγελιών, προτείνει λύσεις που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Ή ότι αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν την οικονομία μας σε νέες περιπέτειες.

Μόνο ένας υποψήφιος που κατά βάθος γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει μπορεί να δίνει τόσο ανέξοδες και εξωπραγματικές υποσχέσεις.

Επανέρχομαι λοιπόν στη δική μου πρόταση. Η μόνη ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που όπως έχω ξαναπεί αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας μας είναι μια λύση που:

1. Είναι εφαρμόσιμη και κοστολογημένη

2. Δεν μεταφέρει το βάρος στους φορολογούμενους

3. Θέτει τις τράπεζες προ και των δικών τους ευθυνών

4. Έχει κοινωνικό χαρακτήρα, παρέχοντας δίχτυ προστασίας στους δανειολήπτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

Αυτή την πρόταση είναι που περιγράφουμε με σαφήνεια στο προεκλογικό μας πρόγραμμα μέσα από τη δημιουργία της Μετοχικής Οντότητας Διαχείρισης Τραπεζικού Ενεργητικού.

Επαναλαμβάνω: δεν μπορώ να υποσχεθώ θαυματουργές λύσεις.

Μπορώ όμως να εξαντλήσω ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όλες τις δυνατότητες μου, για να βγεί μερίδα δανειοληπτών από το σημερινό αδιέξοδο.

Κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ανακατανομή των εισοδημάτων και τη δημιουργία μιας οικονομίας στέρεης, ανθεκτικής και βιώσιμης που θα παράγει ανάπτυξη για όλους έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας, να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.