Σταύρος Μαλάς: Από την 1η Μαρτίου 2018, η Κύπρος γυρίζει σελίδα

«Να σηκώσουμε τη μεγάλη ευθύνη που μας καλεί η κοινωνία, για να φέρουμε καλύτερες μέρες, να σηκώσουμε τα μανίκια πάνω, για να δώσουμε μια μεγάλη απάντηση, με βροντερή φωνή, ότι από την 1η Μαρτίου 2018 γυρίζουμε σελίδα, γιατί τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά είναι πως, η δική μας προσπάθεια, όχι μόνο θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο, αλλά θα κερδίσει αυτές τις εκλογές».

Από το βήμα των εγκαινίων του εκλογικού επιτελείου στη Λεμεσό, ο Σταύρος Μαλάς έστειλε το μήνυμα είπε πως «αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση είναι το αποκορύφωμα των πολλών μηνυμάτων που δεχόμαστε καθημερινά από την κοινωνία ότι η δική μας προσπάθεια, βασισμένη στον τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο, στην αποφασιστικότητα, στην τόλμη και πάνω από όλα στην αξιοπιστία, είναι η απάντηση για το αύριο, γιατί το αύριο μας ενώνει όλους».

«Βρισκόμαστε εδώ γιατί αγωνιούμε για το μέλλον της χώρας μας, γιατί αγωνιούμε να δούμε την πατρίδα μας επανενωμένη και ελεύθερη, αγωνιούμε να δούμε την κοινωνία να επανενωθεί, αγωνιούμε όλοι μαζί, γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε νέα παιδιά να αντικρίζουν το μέλλον τους με απόγνωση, δεν μπορούμε το 1/3 του πληθυσμού να βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας και να το ονομάζουμε αυτό ανάπτυξη, δεν μπορούμε να βλέπουμε χιλιάδες συμπολίτες μας να μην μπορούν να βγάλουν τα προς το ζην, τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού να μην έχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», συμπλήρωσε.

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει μια πλειοδοσία εξαγγελιών λες και ο κυπριακός λαός δεν έχει κρίση. Η απάντηση, ανέφερε, πρέπει να είναι μια και δυνατή. «Έχουμε όραμα, ελπίδα, αποφασιστικότητα, σχέδιο και τόλμη να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση».

Εκφράζοντας τη θέση ότι, παρά το γεγονός πως κάποιοι τομείς έχουν δείξει κάποια σημεία ανάκαμψης, «δεν ξελασπώσαμε από την οικονομική κρίση», ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε πως, για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, «εμείς δεν θα πλειοδοτήσουμε με ανέφικτες λύσεις, εμείς θα βάλουμε προτεραιότητες και προτεραιότητες για εμάς είναι να μην κοινωνικοποιήσουμε τα λάθη των τραπεζιτών».

Ο Σταύρος Μαλάς, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των νέων, υπογραμμίζοντας πως «η ανεργία στους νέους αποτελεί τη νέα ωρολογιακή βόμβα της κοινωνίας και μια σύγχρονη και προοδευτική Κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις κατά προτεραιότητα στα νέα παιδιά».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τη Λεμεσό είπε πως η πόλη οφείλει και πρέπει να είναι το δεύτερο περιφερειακό κέντρο υγείας της χώρας μας , ενώ για την Εκπαίδευση σημείωσε ότι «ήρθε η ώρα, μια προοδευτική Κυβέρνηση να βάλει εκείνες τις δομές και εκείνες τις ρυθμίσεις έτσι ώστε, ούτε η πολιτική, ούτε η εκκλησία να ανακατεύεται στο σχεδιασμό της Παιδείας».

Τέλος, ο Σταύρος Μαλάς αφού αναφέρθηκε σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας υπέδειξε ότι «οποιοδήποτε όραμα και να έχουμε για την οικονομία, δεν μπορεί αυτό το όραμα να έχει βάθος, διάρκεια και εύρος αν δεν επανενώσουμε τη χώρα μας».

«Αυτή η ελπίδα σκοτώνεται καθημερινά με ακροβασίες και επικίνδυνες προτάσεις που ακούμε καθημερινά για νέες στρατηγικές», κι έστειλε το μήνυμα αποφασιστικότητας και αγώνα για να ξαναζωντανέψει η ελπίδα της επανένωσης.