Σταϊκούρας: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον πρωθυπουργός υπό προθεσμία»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον πρωθυπουργός υπό προθεσμία», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, μέσα από βαριές εθνικές υποχωρήσεις και με συνεχείς πολιτικές μεταμφιέσεις, επιδεικνύοντας καιροσκοπική εσωτερική συνοχή και καλλιεργώντας πολιτικό περιβάλλον τοξικότητας και αβεβαιότητας, να “γαντζωθεί” όσο περισσότερο μπορεί στην καρέκλα. Όμως, με μόνη συγκολλητική ουσία τον τυχοδιωκτισμό, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως πολιτική ανεμοδούρα».

Σε ερώτηση γιατί να προκηρύξει τώρα εκλογές η κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε στο ΑΠΕ: «γιατί μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο προωθώντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία με τη γείτονα» και γιατί «η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προ-νομοθετήσει επιπλέον περικοπές συντάξεων από το 2019 και πρόσθετη μείωση του αφορολόγητου από το 2020. Αντιλαμβάνομαι ότι η εξαπάτηση και τα ψέματα είναι στο πολιτικό DNA του κ. Τσίπρα. Οι πολίτες όμως δεν «τσιμπούν πλέον στα δολώματα» και δεν είναι «εξαγοράσιμοι», αφού βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη μεγάλη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Αναφορικά με τη μείωση των συντάξεων, τόνισε ότι «αν θέλει η κυβέρνηση και μπορεί ας κάνει πράξη την πρόταση της ΝΔ να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις που προβλέπουν τις μελλοντικές περικοπές στις συντάξεις».

Μιλώντας για τον Πιέρ Μοσκοβισί και τις δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο- τόσο κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα όσο και στον ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε: «πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και θεσμοί δεν συμμερίζονται τις όποιες θριαμβολογίες» και συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ υποστηρίζει την αναγκαιότητα δημοσιονομικής πειθαρχίας με την υλοποίηση, όμως, ενός διαφορετικού μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής».

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε: «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία ως έχει στη Βουλή, όποιον θεσμικό ρόλο και αν κατέχει και όποια πλειοψηφία και αν αποφασιστεί προ τούτο».