Στήριξη της Κύπρου από τον Σόιμπλε για το ξέπλυμα- Ικανοποίηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ

Σε συνέντευξή του ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας, υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτει τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, κάνοντας μία σαφή, όσο και αιφνίδια μεταστροφή υπέρ της Κύπρου.

Επεσήμανε ότι  ρωσικές καταθέσεις υπάρχουν και σε άλλες χώρες, εκτός της Κύπρου και ότι τα ποσά που αναφέρονται ως κατατεθειμένα στις κυπριακές τράπεζες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.  Και πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν και να εφευρεθούν νέοι θεσμοί για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού της τομέα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα ότι  θα υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο, γιατί όπως επισημαίνει και η ίδια η Κύπρος επέδειξε την αλληλεγγύη της όταν κατέβαλε το μερίδιό της για την απομοίωση του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι το ελληνικό κούρεμα ήταν καταστροφή για την Κύπρο

Την ικανοποίησή του για τις υποστηρικτικές δηλώσεις Σόιμπλε εξέφρασε το επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, τονίζοντας την παραδοχή του ότι δεν χρειάζεται ναεφαρμοστούν και να εφευρεθούν νέοι θεσμοί για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι δηλώσεις αποδεικνύουν ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της στην Ευρώπη και αποτελούν ένα ισχυρό όπλο υπέρ της Κύπρου.

Το ΔΗΚΟ  σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο  για «ευχάριστη έκπληξη» που είναι «ότι καλύτερο έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα».