Στήριξη στο όραμα του Προέδρου για λύση

O Καναδός Υπουργός Βετεράνων Julian Fantino, εξέφρασε σήμερα τη στήριξη του Καναδά στο όραμα και στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια διαρκή λύση του Κυπριακού.

Συνοδευόμενος από δέκα Καναδούς βετεράνους, που υπηρέτησαν στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καθώς και από τον Ύπατο Αρμοστή του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ, ο κ. Fantino συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Καναδός Υπουργός εξέφρασε θαυμασμό στο όραμα του Προέδρου για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι συζήτησαν επ’ αυτού αλλά και επί των προσπαθειών για την επίτευξη διαρκούς λύσης στο πρόβλημα.

«Θέλουμε να τον ενθαρρύνουμε – και αυτό έκανα εκ μέρους του Καναδά – να συνεχίσει το δρόμο αυτό», είπε ο κ. Fantino. Πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επίτευξη λύσης, ενώ είπε ότι η χώρα του θα παράσχει κάθε υποστήριξη.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και βλέπω με ικανοποίηση πόσο δεσμευμένος είναι [ο Πρόεδρος] σε αυτή τη διαρκή λύση που όλοι ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί», συμπλήρωσε.

Ο Καναδός Υπουργός είπε εξάλλου ότι συζήτησαν και για τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς όπως ο τουρισμός και αλλού, ώστε να δημιουργηθούν «καταστάσεις αμοιβαίου οφέλους», αλλά και για τη συμβολή της Κύπρου στη συμφωνία Καναδά-ΕΕ.

Αναφέρθηκε τέλος και στην εμπλοκή του Καναδά στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο, λέγοντας ότι υπηρέτησαν συνολικά πάνω από 25.000 Καναδοί στρατιώτες ενώ σκοτώθηκαν 28 ενώ υπηρετούσαν στο νησί.