Στήριξη Ολάντ στην Κύπρο

Να μην επιβληθούν πολύ αυστηροί όροι στην Κύπρο για την υπογραφή του μνημονίου ,ζήτησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο κ. Ολάντ δήλωσε την υποστήριξη της Γαλλίας  προς την Κύπρο για την εξεύρεση λύσης. Η λύση αυτή, τόνισε πρέπει να επιτρέπει «την έξοδο της Κύπρου από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ταυτοχρόνως να μην επιβληθούν όροι που θ είναι υπερβολικά σκληροί, εμποδίζοντας την επάνοδο της ανάπτυξης σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα….Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να βρούμε μία λύση για το επόμενο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες». Αυτός θα ήταν ο καλύτερος στόχος, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασε ο κ. Ολάντ και για το φυσικό αέριο. «Οι γαλλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα αιτήματα που μπορεί να τους τεθούν».