Στέφανος Στεφάνου, ο νέος Γ. Γραμματέας του ΑΚΕΛ

Με την εκλογή του Στέφανου Στεφάνου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του 23ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, με την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα.

Νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος εξελέγη ο Στέφανος Στεφάνου.

Στο συνέδριο εξελέγησαν επίσης τα 105 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία με τη σειρά τους εξέλεξαν τον νέο Γενικό Γραμματέα.

Οι υποψήφιοι ήταν οι Στέφανος Στεφάνου ο οποίος έλαβε 74 ψήφους και ο Γιώργος Λουκαϊδης, ο οποίος έλαβε 29 ψήφους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Στέφανος Στεφάνου από τις 103 έγκυρες ψήφους πήρε 74 ψήφους ή 71,84%, ενώ ο ανθυποψήφιός του, Γιώργος Λουκαΐδης πήρε 29 ψήφους ή 28,16%.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Στέφανος Στεφάνου γεννήθηκε στον Γερόλακκο στις 21 Ιανουαρίου 1965.Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 εγκαταστάθηκε στη Δευτερά, γενέτειρα του πατέρα του.

Σπούδασε πολιτικές σπουδές και στη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών της Σόφιας. Είναι επαγγελματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.

Είναι νυμφευμένος με τη Γεωργία Ζήνωνος και έχει δύο κόρες. Διαμένει στο Γέρι.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας.Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1989, εργάστηκε στην Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ).Από το 1995 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.Την περίοδο 1996-2001 ήταν Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ.Την περίοδο 2001-2008 ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.Την περίοδο 2008-2013 ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια. Από το 2011 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ.Από τον Μάιο του 2016 είναι εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.Από το 2016 είναι Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΑΚΕΛ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2016 εκλέχθηκε βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ για την ΙΑ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Ως βουλευτής, είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Επανεκλέγηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2021 για την ΙΒ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Συμμετείχε στην εφηβική ομάδα της Ομόνοιας Λευκωσίας στα μαθητικά του χρόνια. Για δύο χρόνια διετέλεσε διεθνής ποδοσφαιριστής στην Εθνική Νέων Κύπρου.

 

Check Also

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος …

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …