Στά ύψη οι τιμές των εισητηρίων για Ελλάδα…. Η Υπουργός έμεινε στις «υποσχέσεις»….

Ανάστατος ο επιχειρηματικός κόσμος και φυσικά οι απλοί πολίτες οι οποίοι όπως κάθε χρόνο προγραμμάτιζαν τις διακοπές τους για Ελλάδα.

Οι τιμές των αεροπορικών εισητηρίων φθάνουν μέχρι και 689 ευρώ…..

Δυστυχώς η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, μετά το κλείσμο της αεροπορικής εταιρείας Cobalt, που είχε σαν επακόλουθο την αύξηση της τιμής στα αεροπορικά εισητήρια, καθησύχαζε τους πολίτες ότι αυτό είναι ένα προσωρινό φαινόμενο και ότι οι τιμές θα ανακάμψουν και σε λίγους μήνες θα επανέλθουν στα κανονικά τους επίπεδα.

Αντί αυτού όμως, οι τιμές ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ όπως θα δείτε στους πιο κάτω πίνακες.

Τιμές για θεσσαλονίκη:

Σε διάσκεψη Τύπου , το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, απηύθυναν κοινή έκκληση προς τη Κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα των υψηλών τιμών των εισητηρίων από Κύπρο προς Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, μιλώντας στη διάσκεψη ανέφερε ότι οι σημερινές τιμές είναι απαράδεκτες και παραπέμπουν σε ένα άτυπο καρτέλ μεταξύ των εταιρειών και πρέπει η πολιτεία να δει άμεσα αυτό το θέμα.

Ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, σημείωσε ότι το φαινόμενο των ακριβών εισιτηρίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρατηρείται για πολλούς μήνες χωρίς να υπάρχει λύση.

Δυστυχώς το Υπουργείο «κωφεύει» στις εκκλήσεις και «κλείνει τα μάτια» στα διάφορα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στις απρόσιτες τιμές των εισητηρίων.

Και ας μην βγαίνει λοιπόν η κυρία Υπουργός να λέει τώρα ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ας μας πει σαν Υπουργείο, ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο;

Ποιες λύσεις πρότειναν;

Ή μήπως τους ενδιέφερε η διασύνδεση Κύπρου – Κίνας και έψαχναν για τρόπους συνεργασίας κατά την επίσκεψή τους εκεί;

Τα δρομολόγια Κύπρου – Ελλάδας τους είναι αδιάφορα;

Ή μήπως οι πολίτες αυτού του κράτους κατά την άποψη της κυρίας Υπουργού θα προτιμούσαν τα «εξωτικά» δρομολόγια προς Κίνα;

Ίσως το γεγονός ότι Υπουργοί και διευθυντές Υπουργείων, δεν πληρωνουν οι ίδιοι τα εισητήριά τους, τους είναι αδιάφορο το τι πρέπει να πληρώσει ο υπόλοιπος κόσμος…