Στάση εργασίας υπαλλήλων στο ΡΙΚ – Τι απαντά η διεύθυνση

Οι υπάλληλοι του ΡΙΚ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες ασφαλείας στους χώρου του κρατικού καναλιού μετά και τον τραυματισμό υπαλλήλου από ηλεκτροπληξία, κατήλθαν σε 15λεπτη στάση εργασίας, διακόπτοντας τη ροή του προγράμματος σε ράδιο και τηλεόραση.

Τι απαντά η διεύθυνση του ΡΙΚ:

Αναφορικά με την αυθόρμητη δεκαπεντάλεπτη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν σήμερα μέλη δύο εκ των τριών συντεχνιών του ΡΙΚ, μετά από περιστατικό που σημειώθηκε, χθες Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, η Διεύθυνση θα ήθελε να διασαφηνίσει τα πιο κάτω:

1. Η Διεύθυνση ενημερώθηκε για το περαστικό και ενήργησε αμέσως ενώ σημειώνεται ότι ο συνάδελφος, ο οποίος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, παραπέμφθηκε μετά από επιμονή της ίδιας της διεύθυνσης και δει του Λειτουργού Ασφάλειας και Υγείας στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κρατήθηκε εκεί, και όχι στην εντατική όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

2. Ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές οι οποίες ήδη επιλαμβάνονται του συμβάντος και διερευνούν τα αίτια του περιστατικού ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα προστασίας που υφίστανται στο ΡΙΚ λειτούργησαν επιτυχώς.

3. Αναφορικά δε με το προηγούμενο συμβάν, στο οποίο γίνεται αναφορά σε ανακοίνωση συντεχνίας, πέραν του ότι καμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ των δύο περιστατικών, υπογραμμίζεται ότι η υπό αναφορά αίθουσα επιδιορθώθηκε και ανακαινίστηκε με οδηγίες της διεύθυνσης, ακριβώς για την ορθή αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε τότε.

Η Διεύθυνση του ΡΙΚ διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας και υγείας με απόλυτη σχολαστικότητα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιας φύσεως θέματα αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.