Στάση εργασίας στις Βρεττανικές Βάσεις

Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις, με τις Συντεχνίες τους να δηλώνουν έτοιμες να προχωρήσουν σε νέα απεργιακά μέτρα, εάν η Διοίκηση των Βάσεων δεν αναθεωρήσει τις αποφάσεις της σε σχέση με τα νέα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές, τις οποίες θεωρούν άδικες.

Σε δηλώσεις του έξω από τις Βάσεις Ακρωτηρίου, όπου συγκεντρώθηκαν οι απεργοί, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συντεχνιών ΣΕΚ-ΠΕΟ για θέματα Βρετανικών Βάσεων, Χρίστος Τζιαπούρας, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την “παραπληροφόρηση που προσπαθεί ο εργοδότης να μεταδώσει στα ΜΜΕ”, αφού σε χθεσινή ανακοίνωση της η Διοίκηση των Βάσεων χαρακτήρισε αδικαιολόγητα τα απεργιακά μέτρα, γιατί γίνονται για να υποστηρίξουν αυξήσεις στους μισθούς.
“Από το 2006 αυτός ο κόσμος πληρώνει με μείωση θέσεων εργασίας, γύρω στις 300 τα τελευταία πέντε χρόνια και με μηδενικές σχεδόν αυξήσεις, λόγω της κρίσης στην Αγγλία”, είπε και πρόσθεσε ότι σήμερα οι Βάσεις έρχονται να εκμεταλλευτούν τη συνθήκη εγκαθίδρυσης και την οικονομική κρίση στη Κύπρο, για να εφαρμόσουν επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας.

“Αυτά είναι απαράδεκτα και δεν θα τα ανεχτούμε”, διαμήνυσε ο κ. Τζιαπούρας, προσθέτοντας ότι οι Συντεχνίες είναι αποφασισμένες να σκληρύνουν σταδιακά τα μέτρα, ενώ κάλεσε τη Διοίκηση των ΒΒ να αναθεωρήσει τη στάση της.