Στάση εργασίας στα κατεχόμενα για συμπαράσταση στους διαδηλωτές

Στάση εργασίας ανήγγειλε για σήμερα μεταξύ 9 το πρωί και 12 το μεσημέρι η συντεχνία «δημοσίων» υπαλλήλων (KTAMS) στα κατεχόμενα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συντεχνία θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα. Ο Αχμέτ Καπτάν, πρόεδρος της συντεχνίας, με γραπτή του δήλωση κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και την νεολαία να συμμετάσχει στην εκδήλωσή τους.

Στο μεταξύ και η συντεχνία του ακαδημαϊκού προσωπικού του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου (Daü-Sen) με γραπτή της ανακοίνωση καταδίκασε τη βία εναντίον των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας στήριξη στον αγώνα τους.

Στο μεταξύ η «επιτροπή πρωτοβουλίας» διοργάνωσε χθες βράδυ εκδήλωση συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στην Τουρκία σε πάρκο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Μιλώντας στην εκδήλωση ο Ουλάς Γκιοκτσέ, εκ μέρους της επιτροπής, καταδίκασε τη βία και την πολιτική του Τούρκου Πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για φασιστική στάση.