Σρι Λάνκα: Ψάχνουν επαγγελματία δήμιο από το 2014, αλλά δεν βρίσκουν -Τα προσόντα που ζητούν

Δεν είναι αυτό που θα χαρακτήριζε κάποιος… ευκαιρία καριέρας. Και ίσως πρόκειται για την πιο ανατριχιαστική αγγελία που μπορεί να διαβάσει όποιος αναζητά δουλειά.

Στη Σρι Λάνκα κάνουν μία ακόμη προσπάθεια για να βρουν επαγγελματίες δημίους. Η θέση παραμένει κενή από τότε που παραιτήθηκε ο τελευταίος δήμιος, πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το BBC.

Τώρα, δημοσιεύθηκαν ξανά αγγελίες στην κρατική εφημερίδα Daily News. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνδρες, 18-45 ετών, με ισχυρό ήθος και ψυχική δύναμη. Οσο για τις απολαβές, ο μισθός είναι 36.310 ρουπίες, δηλαδή 203 δολάρια. Η θανατική ποινή είναι νόμιμη στη Σρι Λάνκα, αλλά δεν έχει γίνει καμία εκτέλεση από το 1976.

Τώρα, η κυβέρνηση θέλει να βρει έναν δήμιο και τον αντικαταστάτη του, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει το εμπόριο ναρκωτικών. Στη χώρα υπάρχουν περίπου 1.300 θανατοποινίτες, από τους οποίους οι 48 έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

Βέβαια, ακόμη κι αν βρεθεί ο ιδανικός υποψήφιος, μπορεί να μην μείνει για καιρό στη θέση. Ο προηγούμενος δήμιος παραιτήθηκε το 2014, καθώς έπαθε σοκ όταν είδε για πρώτη φορά τις αγχόνες. Ενας άλλος προσελήφθη πέρυσι, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δουλειά.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, Μαιτριπάλα Σιρισένα, είπε στη Βουλή ότι τους επόμενους δύο μήνες θα δώσει εντολή για επιβολή της θανατικής ποινής για όσους έχουν καταδικαστεί για παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.