Σπ. Λυκούδης: Πολιτική απόσταση από τον Φ. Κουβέλη

Για πολλά λάθη του Φώτη Κουβέλη κάνει λόγο ο βουλευτής επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης αναφέροντας ότι έχει «πολιτική απόσταση» από τον πρόεδρο του κόμματος.

Εντοπίζοντας τους λόγους που οδήγησαν στην «πολύ μεγάλη ήττα, στα όρια της συντριβής» ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι «η ένσταση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου που μας ακολουθούσε ήταν επειδή δεν κατάλαβε πώς, γιατί, πότε και για ποιον λόγο, αποχωρήσαμε. Όχι γενικώς, διότι δεν παραμείναμε στην κυβέρνηση. Και από εκεί και έπειτα, ήρθε το δεύτερο μεγάλο σοκ το γεγονός ότι όταν ξεκίνησαν με ένα σωρό ελπίδες οι διεργασίες για έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά δεν βρέθηκε απλώς έξω από αυτή την ιστορία, αλλά αντιμετώπισε αυτόν τον διάλογο και με έναν τρόπο, περίπου, περιφρονητικό»

Ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ανέφερε πως έχει πολιτική απόσταση από τον κ. Κουβέλη, καθώς του καταλογίζει πολλά λάθη. «Νομίζω ότι υπάρχει πάντα η ελπίδα για μία μεγάλη ανάκαμψη» πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αν η Δημοκρατική Αριστερά αποφασίσει υπεύθυνα, σοβαρά, ειλικρινά, με δημοκρατική αντίληψη, αλλά και με αποφασιστικότητα, να αναζητήσει και να εντοπίσει τις αιτίες της ήττας και να δει πως θα αλλάξει τις πολιτικές που οδήγησαν εδώ».

«Εάν κωφεύσει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα χειρότερα…» προειδοποίησε ο κ. Λυκούδης.

Σχετικά με την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ο κ. Λυκούδης υποστήριξε ότι η «η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι γύρω από εμάς θα συγκροτηθεί ο τρίτος πόλος. Μακάρι να είχαμε τέτοιες δυνατότητες και από την άποψη των ποσοστών και από την άποψη της εμβέλειας. Δεν τις έχουμε. Η ειλικρινής συμμετοχή μας σε μία τέτοια διεργασία και διαδικασία, νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου σημείωσε ότι εκτίμησε ότι δεν θα λύσει κανένα ζήτημα. «Αυτές είναι άχρηστες ιστορίες. Σοβαρότητα, ειλικρίνεια, ευθύνη και γενναιότητα χρειάζεται από όλους, για να δούμε τι μας έφταιξε. Άντε τώρα να πάμε στη μάχη των στρατοπέδων τύπου “είχες δίκιο, είχα άδικο”, για να βγάλουμε τι, πάνω σ’ ένα κόμμα κουρασμένο και ταυτόχρονα ηττημένο;» ανέφερε.