Σπουδαία νίκη πέτυχε χθές ο Ολυμπιακός

Σπουδαία νίκη πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αναντόλου Εφές, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με σκορ 75 – 53. Η νίκη αυτή φέρνει τον Ολυμπιακό μόνο δεύτερο στον πίνακα της βαθμολογίας του τρίτου ομίλου, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια.

Η νίκη αυτή αποτελεί την Πέμπτη νίκη του Ολυμπιακού στην διοργάνωση.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά των πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη (26 πόντοι), ωστόσο ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα : «Σήμερα κάναμε μία πειστική εμφάνιση που ήταν σημαντική για εμάς. Καταφέραμε να περιορίσουμε την Εφές στα δίποντα και στα τρίποντα, όταν στον πρώτο γύρο είχαμε δεχτεί 7/7 τρίποντα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε υπομονή στο σουτ, παρότι υπήρχαν κενά διαστήματα.

Η νίκη ήταν πραγματικά πειστική και η εμφάνιση πολύ καλή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά γιατί έκαναν τέσσερις νίκες στη σειρά και απέδειξαν σε όσους αμφέβαλαν ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα στην Ευρωλίγκα. Στον ομαδικό αθλητισμό είναι μία αρχή ότι πρέπει να αρχίζεις από την άμυνα.

Θα ήθελα να πω ότι ακόμα δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε το 1/3 της σεζόν και έχουμε και την ένταξη του Πάουελ στο παιχνίδι μας. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία όπως είναι και η φάση των 16 να παίξουν αρκετά παιχνίδια» .

Από τους κορυφαίους των ερυθρολεύκων ήταν ο Παπανικολάου ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και ο Σπανούλης με 14.