Σπεύδουν στα Πυρηναία για να…σωθούν από τη συντέλεια του κόσμου

Η δύναμη του διαδικτύου μπορεί να πείσει ακόμη και για την ύπαρξη UFO και τη συντέλεια του κόσμου; Η απάντηση είναι απλή…. Μπορεί.

Αποδεικνύεται από την κοσμοσυρροή στο μικρό γαλλικό χωριό Μπουγκαράτς, στη Νότια Γαλλία. Χωμένο μέσα στα Πυρηναία Όρη, με μόλις 176 κατοίκους, είναι το μόνο μέρος που θα γλιτώσει από την επικείμενη συντέλεια της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα τόσο με τις αρχαίες προφητείες, όσο και με περισσότερο πρόσφατες ιντερνετικές διαδόσεις.

Η εφημερίδα «Έθνος», σε ρεπορτάζ της γράφει ότι είναι τόσος πολύς ο κόσμος από όλα τα μέρη της γης , ακόμη και από την Ιαπωνία, που συρρέει στο γαλλικό χωριό, που οι αρχές της χώρας σχεδιάζουν να θωρακίσουν την περιοχή με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου πρόσβαση στο χωριό θα επιτρέπεται να έχουν μόνοι οι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις αλλά και οι προσγειώσεις αεροσκαφών.

Οι κάτοικοι βεβαίως, καθόλου δεν έχουν ταραχτεί. Το αντίθετο… προσπαθούν να μετατρέψουν την αγωνία των άλλων σε … χρήμα δικό τους.

Ένας κάτοικος, γράφει η εφημερίδα,  ενοικιάζει το σπίτι του έναντι 1.500 ευρώ τη βραδιά και το χωράφι του έναντι 400 ευρώ , για όποιον θέλει να στήσει σκηνή. Άλλοι  πωλούν «αυθεντικές πέτρες» της περιοχής προς 1,50 ευρώ το γραμμάριο, κι άλλοι το «θαυματουργό νερό» από μια τοπική πηγή για 15 ευρώ το μπουκάλι… Κι όλα αυτά ενώ οι πανσιόν στα γειτονικά χωριά ενοικιάζουν δωμάτια για 500 ευρώ τη νύχτα και σερβίρουν γεύματα αποτελούμενα από «πίτσες της Αποκάλυψης» και «κρασιά της Συντέλειας του κόσμου».