Σπέχαρ: Η κ. Λουτ θα βρίσκεται στην Κύπρο εντός του τρέχοντος μηνός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση, η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν θέματα της επικείμενης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας και για τις διαβουλεύσεις που θα έχει η σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, προσθέτοντας ότι «θα προετοιμαζόμαστε για αρκετά σημαντικές εβδομάδες που έρχονται».

Πρόσθεσε ότι η κα Λουτ θα έχει διαβουλεύσεις για να διαπιστωθούν οι σκέψεις των πλευρών για το τι συνέβη στο Κραν Μοντανά,, για την προηγούμενη διαπραγματευτική διαδικασία και για τις απόψεις τους για το πώς προχωρούμε στο μέλλον.

Σημείωσε ότι η κα Λουτ θα έχει συναντήσεις στην Κύπρο και στη συνέχεια με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και ακολούθως θα ενημερώσει τον ΓΓ των ΗΕ. «Και εναπόκειται στον ΓΓ για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα», επεσήμανε.

Ερωτηθείσα αν ο ΓΓ των ΗΕ αναμένεται να πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο, η κα Σπέχαρ είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, προσθέτοντας ότι η κα Λουτ θα βρίσκεται στην Κύπρο εντός του τρέχοντος μηνός.