Σοφία Ζαχαράκη: Ζούμε το θέατρο του παραλόγου μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε δείγμα συνοχής

Επίθεση στη κυβέρνηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά έκανε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη από την Λάρισα, όπου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Η κυρία Ζαχαράκη με αφορμή τη συμμετοχή της στην εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ με θέμα «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κρίσης αξιών στον Πολιτισμό» σε δήλωση της σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα, λέγοντας ότι «το τελευταίο 48ωρο ζούμε το θέατρο του παραλόγου μιας κυβέρνησης που έχει χάσει κάθε δείγμα συνοχής».

«Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε πάει στην Αμερική, λειτούργησε ως υπουργός Εξωτερικών και επιστρέφοντας είχαμε ένα υπουργικό συμβούλιο μέσα στο οποίο συνέβησαν πολύ περίεργα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαχαράκη και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να παραιτηθεί ο υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την ευθύνη και αυτού του υπουργείου. Νομίζω ένα μήνυμα το οποίο βγάζουμε από αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη συνοχής, κυρίως όμως η πολύ κακή εικόνα που δίνεται για τη χώρα μας στο εξωτερικό και βέβαια στο εσωτερικό, αφού όλοι οι Έλληνες πλέον αντιλαμβάνονται πως μια μόνο λύση μπορεί να υπάρχει: αυτή είναι η προσφυγή στις κάλπες και άμεσα εκλογές».

Για το θέμα της εκδήλωσης, την επιρροή της κρίσης στο πολιτισμό η κυρία Ζαχαράκη έκρινε ότι ο πολιτισμός δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την επίθεση που δεχτήκαν οι Έλληνες λόγω της κρίσης, ενώ σημείωσε ότι θέλει να στείλει το θετικό μήνυμα πως «μέσα στην κρίση πάρα πολλές καινούριες μορφές τέχνης έχουν ξεπηδήσει από νέους ανθρώπους».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη προτεραιότητα στον τομέα του πολιτισμού. Ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι με τις συμπράξεις του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, με το καλό παράδειγμα του μουσείου της Ακρόπολης, με την διευκόλυνση των ιδιωτικών επενδύσεων και στο κομμάτι του πολιτισμού, αλλά και με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτύπωμα και στον τομέα του πολιτισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το στέλεχος της ΝΔ.