Σολομοί και γαλλικά κρασιά για τον φυγόδικο της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο στη Γερμανία

Ζωή και …κότα για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Τον πρωταγωνιστή ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα, την υπόθεσης SIEMENS. O πρώην ισχυρός άντρας της εταιρείας, απολαμβάνει σολομούς, γαλλικά κρασιά και αγορές ρούχων προς 1.200 ευρώ το …κομμάτι, ως φυγόδικος στη Γερμανία, μακριά από την Ελλάδα του μνημονίου, της φτώχειας και της ανεργίας.

Εδώ και τρία χρόνια, ανεπιτυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη προσπαθεί να επιτύχει την έκδοσή του στην Ελλάδα, μετά την ομολογία του τον Ιούλιο 2009 στην εισαγγελέα Μονάχου, ότι έδωσε χρήματα στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα».

«Κατοικεί στην ακριβότερη συνοικία της πόλης», λένε μάρτυρες που τον βλέπουν καθημερινά να περιφέρεται στις ωραιότερες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας και συμπληρώνουν ότι «συχνάζει σε μέρη που αποδεικνύουν ότι δεν στερείται τίποτα από όσα απολάμβανε τη χρυσή εποχή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» τον εντόπισε και τον ακολούθησε. Ο περίπατος του κ. Χριστοφοράκου ξεκίνησε από τον δρόμο με τις διασημότερες μπουτίκ του Μονάχου, Maximilianstrasse, για ψώνια σε κορυφαίους οίκους μόδας. Συντροφιά με το γιο του Νίκο, μπήκαν σε μπουτίκ γνωστού γαλλικού οίκου με τα διάσημα «ρούχα βουνού». Κατευθύνθηκαν στα ράφια με τα παλτό και τα μπουφάν. «Ήταν εξαιρετικά ευγενής και περιεργαζόταν τα ρούχα μόνος του» λέει αυτόπτης μάρτυρας και συνεχίζει: «Φάνηκε ότι ήθελε να διαλέξει κάτι για τον γιο του. Περιεργάστηκαν τα ρούχα, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στα ταμπελάκια με τις τιμές. Κι έτσι κατέληξαν γρήγορα σε ένα μπουφάν, το οποίο μάλιστα δεν θέλησαν να μπει καν σε τσάντα». Ήταν ένα μπουφάν του σκι αξίας  1.200 ευρώ!