Σοκ! 12χρονη αυτοκτόνησε επειδή έχασε την μητέρα της από καρκίνο!

Το κοριτσάκι άρχισε να αυτοτραυματίζεται όταν έχασε τη μαμά του από καρκίνο του μαστού – Ένα βράδυ τη βρήκε ο πατέρας της κρεμασμένη στο δωμάτιό της και παρότι την πήγε στο νοσοκομείο, η μικρή δεν τα κατάφερε

Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα του Νόρφολκ, η δημοσιοποίηση της τραγικής ιστορίας ενός κοριτσιού 12 ετών, το οποίο δεν άντεξε την απώλεια της μητέρας του, που πέθανε από καρκίνο του μαστού, και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Τη μικρή ανακάλυψε στο υπνοδωμάτιο της κρεμασμένη, ο πατέρας της, ο οποίος παρότι τη μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, δεν κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή.

Η τραγική ιστορία άρχισε, όταν η 37χρονη Καρίνα Ρίτσαρντσον, πέθανε, το 2010, καθώς έπασχε από καρκίνο του μαστού. Η μικρή Ίζαμπελ Ανν, δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την απώλεια και άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Μάλιστα ανέβαζε και σχετικές φωτο στο Instagram, προκαλώντας την ανησυχία διαφόρων γονέων, καθώς και του ίδιου του πατέρα της, Στήβεν.

Όταν ανακάλυψε τις φωτογραφίες της κόρης του, αποφάσισε να πάει μαζί της στη σχολική ψυχολόγο για να αναλύσουν το Γολγοθά που ανέβαινε το μικρό κοριτσάκι.

Μετά από λίγο διάστημα «η μικρή άρχισε να νιώθει πολύ καλύτερα και το έδειχνε κιόλας, ενώ μου υποσχέθηκε ότι είχε σταματήσει να κάνει κακό στον εαυτό της», είπε ο Στήβεν στους αστυνομικούς.

Στις 12 Μαΐου, η μικρή Ίζαμπελ Ανν είχε προγραμματισμένο ραντεβού με έναν σύμβουλο, στις 6 το απόγευμα. Κάποια στιγμή του πρωινού ο πατέρας της, την φώναξε αλλά η μικρή που βρισκόταν στο δωμάτιό της, δεν απάντησε ποτέ.

«Υπέθεσα ότι άκουγε μουσική και δεν επέμεινα» είπε και συμπλήρωσε: «Μόνο όταν μου είπε ο αδερφός της ότι είδε κι άλλες φωτογραφίες αυτοτραυματισμού στο Instagram έτρεξα πάνω».

Και είδε αυτό που κανείς πατέρας δεν θα ήθελε ποτέ να αντικρίσει. Η μικρή Ίζαμπελ Ανν βρισκόταν κρεμασμένη μέσα στο δωμάτιό της. Παρά την αντίδραση του Στήβεν, ο οποίος κατέβασε την κόρη του και την πήγε στο νοσοκομείο, το μικρό κορίτσι «έσβησε» έξι μέρες αργότερα, με τον πατέρα της να μην φεύγει στιγμή από το πλευρό της.

Το δικαστήριο, αν και δεν επέρριψε ευθύνες σε κάποιο άτομο συγκεκριμένα, εξέφρασε όμως την ανησυχία του για το γεγονός ότι το θέμα έτυχε τόσο «ελαφρούς διαχείρισης».

Ο συντετριμμένος πατέρας, σε δήλωση που ανέγνωσε στο δικαστήριο είπε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι το κοριτσάκι του θα έφτανε σε τέτοιο σημείο ενώ κατέληξε πως «έκανε κακό στον εαυτό της επειδή της έλειπε η μαμά της».

Σε μνημόσυνο που έγινε, οι δάσκαλοί της, συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον μικρό άγγελο και παρουσίασαν τη μικρή Ίζαμπελ Ανν, ως «σκληρά εργαζόμενη, ευχάριστη και ευγενική».

Ο διευθυντής του σχολείου της δήλωσε πως, η απώλεια είναι μεγάλη για όλους στην κοινότητα και πως τα σχόλια του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου της μικρής θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών.