Σοκ! Σε Λονδίνο, Βερολίνο και Νέα Υόρκη η κοκαΐνη παραδίδεται πιο γρήγορα από την πίτσα!

Το Λονδίνο, το Βερολίνο και η Νέα Υόρκη είναι οι τρεις μεγαλουπόλεις του δυτικού κόσμου, όπου η παράδοση της κοκαΐνης από τον έμπορο στον χρήστη γίνεται πιο γρήγορα κι από την παράδοση πίτσας!

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Ναρκωτικών, η χρήση των έξυπνων κινητών τα τελευταία χρόνια έχει… ανοίξει νέους δρόμους στους εμπόρους ναρκωτικών, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κρατούν τους πελάτες τους ευχαριστημένους και φυσικά να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Κρυπτογραφημένα μηνύματα και άλλες μέθοδοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον ώστε να επιτυγχάνεται η όλο και πιο γρήγορη παράδοση, λέει ο καθηγητής Ανταμ Γουίνστοκ, συμβουλευτικός ψυχίατρος και ιδρυτής του παρατηρητηρίου, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι όλο και περισσότερες κάμερες ασφαλείας που τοποθετούνται στους δημόσιους χώρους, κάνουν «απαγορευτικές» τις συναλλαγές με ναρκωτικά στους δρόμους, όπως γινόταν την περασμένη δεκαετία.
«Με το σκοτεινό διαδίκτυο να κυριαρχεί στην αγοραπωλησία ναρκωτικών, τα ναρκωτικά να παραδίδονται απευθείας στα γραμματοκιβώτια των χρηστών και τα κρυπτογραφημένα μηνύματα στις κοινωνικές πλατφόρμες που επιτρέπουν πλέον σε όλους να παραγγέλνουν στα κρυφά, δεν προκαλεί πλέον έκπληξη ότι υπάρχει τεράστια “έκρηξη” στην ταχύτητα με την οποία γίνεται το ντελίβερι των ναρκωτικών», προσθέτει ο ίδιος.

Εξηγεί μάλιστα ότι καταγράφοντας παγκοσμίως τα στοιχεία και για να δείξουν στην συνέχεια το μέγεθος του προβλήματος, σκέφτηκαν να συγκρίνουν τους χρόνους ντελίβερι της κοκαΐνης με το ντελίβερι της πίτσας.