ΣΟΚ προκαλούν οι δηλώσεις Μητροπολίτη Μόρφου για τον Νικόλα Μεταξά

Μόρφου: «Εσού έκανες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα»

ΣΟΚ, προκαλεί το νέο απόσπασμα από την ομιλία του  Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου που κάνει το γύρο του διαδικτύου…

Ο Μόρφου Νεόφυτος, αναφερόμενος στον κατά συρροήν δολοφόνο Νίκο Μεταξά, τόνισε ότι «είναι υποκρισία να μαραζώνουμε για τα δύο παιδιά που σκότωσε ο κατά συρροή δολοφόνος την ώρα που η Κύπρος παρουσιάζει τόσο υψηλό αριθμό εκτρώσεων».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον δολοφόνο, ο Μόρφου Νεόφυτος είπε ότι μέσα από την απολογία του προς την κυπριακή κοινωνία διαφάνηκε ότι έχει οδηγηθεί στη μεταμέλεια, ενώ τόνισε ότι για την μετάνοια έχει πολλή δουλειά ακόμη.

Τον κάλεσε μάλιστα να προσευχηθεί με πόνο για αυτούς που έβλαψε, έτσι ώστε να γνωρίσει τη μετάνοια και κάλεσε όλους «να βοηθήσουν τον Νικόλα», κατά την έκφρασή του.

“Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Εκάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης. “

Ο Νικόλας θέλει βοήθεια τώρα για να εμβαθύνει στον αγώνα του για μεταμέλεια, είπε ο Μητροπολίτης, επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ.

“Πως είπαμε στον ομοφυλόφιλο προηγούμενως ότι του εμφανιζόντουσαν όλοι οι άνδρες που πήγε μαζί τους και έπρεπε και αυτούς να τους σώσει και για αυτούς να προσεύχεται  πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις καημένες υπάρξεις που εσκότωσε να προσεύχεται για κάθε μια ξεχωριστά.”

“Είπα και αλλού, δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που εσκότωσε ο δολοφόνος. Ρε εσού έκαμες 3 εκτρώσεις, τα μωρά σου και τώρα Υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα;

Και αυτό είναι σε πάρα πολλά σπίτια που έχει συμβεί σε πάρα πολλές οικογένειες που έχει συμβεί η έκτρωση δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο;”

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας και ο φαρισαϊσμός μας. Ζήτησε επίσης από τους ιερείς να μνημονεύουν τον Νίκο Μεταξά.

“Να μετανοούμε και για τον Νικόλα και θα βοηθήσουμε και το παιδί να έχει βαθύτερη μετάνοια και εσείς οι πατέρες να γράψετε το όνομά του και να το μνημονεύεται και ξέρω πολλούς ιερείς που έκαναν αυτό το πράγμα για αυτό και εύκολα οδηγήθηκε, δεν λέω στην μετάνοια, στην μεταμέλεια.”

Απόσπασμα βίντεο: Alphanews.live.com