Σοκ! Πλήρες βίντεο με τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Ένα άβολο βίντεο από τις κάμερες που φορούν οι αμερικανοί αστυνομικοί στο σώμα τους έχει συλλάβει τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του Τζορτζ Φλόιντ, παρέχοντας την πιο πλήρη καταγραφή μέχρι στιγμής της σύλληψης που μετατράπηκε σε θάνατο.

Το πλήρες βίντεο της μισής ώρας είναι πράγματι όλο το υλικό από το περιστατικό της 25ης Μαΐου που έγινε δυστυχώς παγκόσμια είδηση.

Το βίντεο ξεκινά και τελειώνει στο μοιραίο παντοπωλείο της Μινεάπολις, εκεί που ο Φλόιντ προσπάθησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να αγοράσει αγαθά με πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.

Ο Thomas Lane, ένας από τους 4 αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες, περνά τον δρόμο και χτυπά το τζάμι του οχήματος του Φλόιντ, καθώς ένας υπάλληλος του καταστήματος τον είχε καταδείξει.

«Σήκωσε τα χέρια σου» του λέει ο άπειρος αστυνομικός, «τι έκανα;», ρωτά ο 46χρονος Φλόιντ, «σήκωσε το χέρι σου» ουρλιάζει ο Lane βγάζοντας το περίστροφό του και στρέφοντάς το κατά του άντρα.

«Σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις, σε παρακαλώ», ακούγεται να λέει ο Φλόιντ, «σε παρακαλώ, θα κάνω να βγω έξω τώρα. Σε παρακαλώ, μη με πυροβολήσεις».

Μετά του περνούν χειροπέδες και τον ανακρίνουν, εκείνος φωνάζει κάποια στιγμή πως δεν μπορεί να αναπνεύσει και η κατάληξη είναι μετά γνωστή. Όπως και ό,τι ακολούθησε.

Στο βίντεο σταματά να κινείται στο 16:30. Ο Derek Chauvin, που κατηγορείται πλέον για φόνο, συνεχίζει να έχει το γόνατό του στη βάση του λαιμού του Φλόιντ για περισσότερα από 3 λεπτά με τον Φλόιντ ακίνητο. Παρά τις εκκλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων.