Σοκ! Ο Μουλάς του Πακιστάν εξηγεί πότε οι άντρες μπορούν να χτυπούν τις γυναίκες τους

Πριν από λίγο καιρό, ο θρησκευτικός ηγέτης του Πακιστάν είχε δηλώσει πως οι άντρες θα πρέπει να μπορούν να χτυπήσουν «ελαφρά» τις γυναίκες τους όταν αυτές δεν εκπληρώνουν με τον σωστό τρόπο τις συζυγικές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο έχει καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο της χώρας.

Ο Μουλάς Σχερανί του Πακιστάν παραχώρησε συνέντευξη στο BBC όπου και υπεραμύνθηκε της δήλωσής τους αυτής καθώς και του νομοσχέδιου.

Μάλιστα, στη συνέντευξη, ο Μουλάς Σχερανί αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι άντρες να βιαιοπραγούν κατά των γυναικών τους, χωρίς να θεωρείται περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

«Οι συστάσεις αυτές είναι σύμφωνα με το Κοράνι και τη διδασκαλία του Προφήτη» αναφέρει στην συνέντευξή του.

«Κανείς δεν μπορεί αν το αμφισβητήσει αυτό. Όταν φτιάξαμε το νομοσχέδιο έπρεπε να εξετάσουμε όλα τα πιθανά σενάρια που μια γυναίκα δεν εκπληρώνει τις συζυγικές της υποχρεώσεις μέσα στον γάμο. Στην αρχή τη συμβουλεύεις να αλλάξει στάση και αν δεν αλλάξει συμπεριφορά τότε συμβουλεύεσαι τους συγγενείς. Αν ούτε αυτό αποδώσει τότε, την χτυπάς» ανέφερε παραστατικά ο Μουλάς.

«Οι άντρες θα πρέπει να χτυπάνε τις γυναίκες τους σε περιοχές όπου το δέρμα δεν είναι ούτε πολύ λεπτό, αλλά ούτε πολύ χοντρό. […] Το να τις χτυπήσουν είναι η μόνη λύση…»

Η συνέντευξη καθώς και το νομοσχέδιο έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναίκες σε όλο τον κόσμο να δηλώνουν ότι αποτελεί προκάλυμμα για τα πολλά περιστατικά ενδο-οικογενιακής βίας που σημειώνονται στη χώρα.