Σοκ! Μουσουλμάνα αεροσυνοδός μηνύει την εταιρεία της γιατί την ανάγκαζε να … σερβίρει αλκοόλ

Η Charee Stanley υποστηρίζει ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα αδίκως από την αεροπορική εταιρεία στην οποία εργάζεται επειδή ζήτησε να μην σερβίρει αλκοόλ στους επιβάτες.

Η νεαρή κοπέλα μήνυσε την ExpressJet, στην οποία ξεκίνησε να εργάζεται το 2013, λίγο αφότου ασπάστηκε τον Ισλαμισμό.

Την πρώτη της ημέρα στη δουλειά ζήτησε να της επιτραπεί να φορά χιτζάμπ εν ώρα εργασίας, κάτι το οποίο η εταιρεία έκανε δεκτό.

Καθώς μάθαινε περισσότερα για τη νέα της θρησκεία, η Stanley συνειδητοποίησε πως οι απαγορεύσεις αναφορικά με το αλκοόλ δεν αφορούν μόνο σε προσωπική κατανάλωση αλλά και στο να μη σερβίρεις άλλους.

Μετά που το έμαθε, ζήτησε από την εταιρεία της να σερβίρουν οι υπόλοιποι αεροσυνοδοί αλκοόλ ενώ εκείνη θα πραγματοποιούσε άλλες δουλειές, πράγμα που και πάλι έκανε δεκτό η εταιρεία. Η Stanley συνεννοούνταν με τις συναδέλφους της και δεν υπήρχε κανένα ζήτημα με αυτό το διακανονισμό.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν μια συνάδελφος της παραπονέθηκε επειδή η Stanley φορούσε χιτζάμπ και δε σέρβιρε αλκοόλ. Μετά την έγγραφη διαμαρτυρία, η ExpressJet την έβαλε να διαλέξει: ή θα σέρβιρε αλκοόλ ή θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Η Stanley κατηγορεί την ExpressJet πως δεν την άφησε να εκφράσει ελεύθερα τα θρησκευτικά της πιστεύω, όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο να κάνει.

Ζητά να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία, οικονομική αποζημίωση καθώς και να καλυφθούν τα δικηγορικά της έξοδα.