Σοκ! Κόλλησε σπάνια ασθένεια από τη γάτα του! Παραλίγο να πεθάνει (Photo)

Ένα βήμα πριν το θάνατο κινδύνευσε να βρεθεί άνδρας ο οποίος κόλλησε μια σπάνια και εξαιρετικά επικίνδυνη ασθένεια από την γάτα του.

Η περίπτωση του άνδρα αυτού από το Μιζούρι των ΗΠΑ, έγινε γνωστή, όταν μετά από εβδομάδες ταλαιπωρίες, πήγε να συμβουλευτεί γιατρό, καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν. Όταν ο γιατρός τον είδε έπαθε σοκ: ο άνδρας είχε αναπτύξει στη δεξιά πλευρά του προσώπου του τρία τεράστια πυώδη εξανθήματα που τον πονούσαν.

Παράλληλα, είχε ανεβάσει και πυρετό, ενώ μια εξέταση αίματος απέδειξε αυτό που ανησυχούσε τους γιατρούς: ο άνδρας έπασχε από τουλαραιμία, μια σπάνια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Francisella tularensis και η οποία μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από κατοικίδια ζώα, κυρίως γάτες.

Οι γιατροί άρχισαν έρευνα και διαπίστωσαν ότι η γάτα του άνδρα είχε πεθάνει από τουλαραιμία, την οποία και είχε μεταδόσει στον ιδιοκτήτη της, ο οποίος, δυστυχώς είχε αργήσει να αντιμετωπίσει, καθώς η ασθένεια οδηγεί στο 50% των περιπτώσεων σε θάνατο από πνευμονία.

Μάλιστα, τα πυώδη εξανθήματα που είχε αναπτύξει στο πρόσωπο ήταν οι λεμφαδένες του οι οποίοι είχαν πρηστεί από τη μόλυνση του βακτηρίου.

Τελικά, με την άμεση χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών, μετά από τέσσερις εβδομάδες, ο άνδρας ανάρρωσε πλήρως.