Σοκ και …δέος από την λίστα της ντροπής που τηρεί το ΑΚΕΛ!

Σοκ και δέος προκαλεί η αποκάλυψη – «βόμβα» που είδε το φως της δημοσιότητας για τις πρακτικές που ακολουθεί το ΑΚΕΛ φακελώνοντας με ονόματα και διευθύνσεις τους ψηφοφόρους εκείνους, που δεν υπάκουσαν στην «γραμμή» του, αρνούμενοι να ψηφίσουν Σταύρο Μαλά.

Πρόκειται, πραγματικά, για ένα απίστευτο γεγονός που παραπέμπει σε άλλες εποχές και έρχεται για να καταδείξει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την νοοτροπία ενός ολόκληρου κόμματος που κυβερνούσε την Κύπρο για πέντε χρόνια. Παράλληλα, καταδεικνύει και το πως ο συγκεκριμένος κομματικός οργανισμός αντιλαμβάνεται τους πολίτες – κάτι δηλαδή σαν τα πρόβατα που αποσκίρτησαν από το κοπάδι – αλλά και την κοινωνία ολόκληρη που πλέον πνέει τα …λοίσθια λόγω των πολιτικών του Δημήτρη Χριστόφια και των στελεχών του.

Το ΑΚΕΛ, λοιπόν, το αριστερό κόμμα με τις πολλές ευαισθησίες και το «μανδύα» του προοδευτισμού και του νεωτερισμού, φακελώνει οργανωμένα τους ψηφοφόρους του με ονόματα και διευθύνσεις. Μια πρακτική, δηλαδή, που δεν απέχει καθόλου από τις μεθόδους των απολυταρχικών καθεστώτων που έχουν ταλαιπωρήσει απίστευτα ολόκληρες κοινωνίες.

Πρόκειται, για ένα κατάλογο με την «βούλα» του κόμματος στον οποίο καταγράφονται πρόσωπα, ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, τα οποία δεν υπάκουσαν στην απόφαση της ηγεσίας του για στήριξη του υποψηφίου Σταύρου Μαλά.

Στον κατάλογο, που είναι επίσης εντυπωσιακό το πώς διέρρευσε – εκεί να δείτε μεγαλεία – μαζί με τα ονόματα των ψηφοφόρων παρατίθενται οι διευθύνσεις τους, ο τόπος εργασίας τους και δίπλα χαρακτηρισμοί και παρατηρήσεις του τύπου «δεν πάει να ψηφίσει», «άνεργος και θυμωμένος», «ψήφισε Λιλλήκα στον πρώτο γύρο», και πολλά άλλα τέτοια …κολακευτικά σχόλια.

Η λίστα της ντροπής, η αποκάλυψη της οποίας πραγματικά δημιούργησε αίσθηση – εστάλη με φαξ σε ΜΜΕ προφανώς κατά λάθος. Η απίστευτη αυτή γκάφα του ΑΚΕΛ – τα φαξ φέρεται να εστάλη από τα κεντρικά του κόμματος – εκτός του ότι θα μείνει στην ιστορία, κρύβει μέσα της και μια βαριά σημειολογία για το πως ο Δημήτρης Χριστόφιας και το κόμμα του κυβερνούσαν τη χώρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Τα σχόλια για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης αυτής, μάλλον είναι περιττά, τα «μαρτυρά» η σημερινή κατάσταση του τόπου.

Εμείς απλά να πούμε πως τα …αποκαλυπτήρια της λίστας ήρθαν  δυόμισι περίπου 24ωρα πριν το δεύτερο, κρίσιμο, γύρο των εκλογών στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου Προέδρου.  Το πρωτοφανές γεγονός της διαρροής της μάλλον θα πρέπει να πει πολλά στον Κυπριακό λαό…