Σοκ και απογοήτευση από τον υποβιβασμό του άλτη Κυριάκου Ιωάννου

Τον υποβιβασμό στη β΄κατηγορία του Σχεδιασμού Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ, του Κυριάκου Ιωάννου, του Κύπριου άλτη που τον Αύγουστο του 2012 προκρίθηκε σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισε το Δ.Σ. του ΚΟΑ.

Με την πρωτοφανή απόφαση, που έχει προκαλέσει αγανάκτηση και θλίψη στον αθλητικό και φίλαθλο κόσμο, η ΚΟΑ υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Ιωάννου, δεν πληρούσε τα κριτήρια ένταξης στην α’ κατηγορία του Σχεδιασμού!.

Ο Ιωάννου έστειλε επιστολή στα ΜΜΕ, όπου κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από τον ΚΟΑ.

«Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013, ο ΚΟΑ ανακοίνωσε σε αθλητές και προπονητές τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τη λειτουργία του Σχεδιασμού Υψηλής Επίδοσης για το έτος 2013.

Με αφορμή αυτές τις αποφάσεις του ΚΟΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και δημόσια για τον υποβιβασμό μου και την ένταξή μου στην Β’ Κατηγορία του Σχεδιασμού.

Μετά από μία Ολυμπιακή χρονιά, που θέλω να πιστεύω ότι για μένα ήταν πετυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη ότι προηγήθηκαν δύο χειρουργεία και αμέτρητες επισκέψεις μου στο γιατρό στη Γερμανία για θεραπείες και αποκατάσταση με στόχο να προλάβω τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, κατάφερα να γίνω ο πρώτος Κύπριος αθλητής Στίβου που προκρίθηκε σε τελικό, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση στον κόσμο.

Ο υποβιβασμός μου ήταν η επιβράβευσή μου από την Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου!!!

Για μένα δεν έχει σημασία η χρηματική διαφορά της Α’ από τη Β’ Κατηγορία. Σημαντικό για μένα είναι ο σεβασμός που έδειξε ο ΚΟΑ προς το άτομό μου, αλλά και προς άλλους συναθλητές μου.

Σας ενημερώνω ότι η προσπάθεια, τόσο η δική μου όσο και των συναθλητών μου, θα συνεχιστεί, είτε την σέβεστε, είτε όχι».