Σοκ! Εκτέλεσαν 9χρονο επειδή πίστευαν ότι είναι τζιχαντιστής (Photos)

Ένα βίντεο που σοκάρει με την ωμότητά του έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται ένα παιδί, ηλικίας 9 ετών, να εκτελείται από ένοπλους ιρακινούς, μέλη της πολιτοφυλακής Shia, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην πόλη Τικρίτ, όπου περίπου 30.000 ιρακινοί στρατιώτες και η πολιτοφυλακή προσπαθούν να εκδιώξουν μαχητές του ISIS.

Βαριά οπλισμένοι άντρες φαίνονται στο βίντεο να περικυκλώνουν το νεαρό αγόρι, το οποίο υποχρεώνουν να γονατίσει και το ρωτούν αν είναι υποστηρικτής των τζιχαντιστών. «Δεν μας πυροβόλισες;» του φωνάζει ο ένοπλος, με το τρομαγμένο παιδί να απαντά «Μα το Θεό δεν σας έριξα σφαίρες» και να παρακαλά να μη το σκοτώσουν.

Ένας στρατιώτες προχωρά με θάρρος προς το μέρος των ενόπλων και απαιτεί να μην πειράξουν το παιδί. «Τι συμβαίνει με εσάς» τους λέει και η ένταση κορυφώνεται. Το παιδί προσπαθεί να ξεφύγει, τονίζει ότι είναι αθώο και προειδοποιεί ότι «ο Θεός παρακολουθεί».

Λίγα λεπτά αργότερα ο ένοπλος στρέφει το όπλο στο παιδί και το πυροβολεί πολλές φορές σκοτώνοντάς το, ενώ η κάμερα κάνει ζουμ στη ματωμένη σορό.

Η Daily Mail αναφέρει ότι μπορεί το βίντεο να δείχνει ξεκάθαρα το φόνο του παιδιού, αλλά το αν όντως οι εκτελεστές είναι μέλη της πολιτοφυλακής, που μάχονται κατά του ISIS, δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο από ανεξάρτητη πηγή.

1 2