Σοκ! Αυτός είναι ο επενδυτής bitcoin που έχει μόνο… 2 προσπάθειες για να ξεκλειδώσει $220 εκατ.!

Ο Στέφαν Τόμας, επενδυτής Bitcoin από το Σαν Φρανσίσκο διαθέτει περιουσία 220 εκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin που ωστόσο δεν έχει πρόσβαση γιατί … έχασε τον κωδικό εισόδου.

Ο σκληρός δίσκος όπου φυλάσσεται η ψηφιακή περιουσία, γνωστός και ως IronKey, επιτρέπει στους χρήστες ως και 10 λανθασμένες προσπάθειες για να μπορέσουν να συνδεθούν. Διαφορετικά το περιεχόμενο των ψηφιακών πορτοφολιών εξαφανίζεται μια για πάντα.

Ο Τόμας πριν από χρόνια έχασε το χαρτί με τον κωδικό πρόσβασης. Μέχρι στιγμής έχει προσπαθήσει να θυμηθεί τον κωδικό αυτό, ήδη 8 φορές χωρίς κανένα ωστόσο αποτέλεσμα.

Τώρα, του μένουν μόνο δύο τελευταίες ευκαιρίες, διαφορετικά, η περιουσία του θα κάνει φτερά!

«Κάθε φορά που πληκτρολογούσα έναν πιθανό κωδικό και για ακόμη μια φορά ήταν λανθασμένος, απελπιζόμουν περισσότερο.» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επενδυτής.

Ο Τόμας, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται «έναν κωδικό πρόσβασης» μακριά από το να γίνει δισεκατομμυριούχος. Περίπου το 20% των υπαρχόντων σε ψηφιακά πορτοφόλια, των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 140 δισεκατομμύρια δολάρια, φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί.

Αλλά δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα για τον Τόμας σύμφωνα με τo Market Watch, καθώς και χωρίς τον συγκεκριμένο «μαγικό» κωδικό που θα εκτινάξει την περιουσία του, ως επενδυτής έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά χρήματα που ακόμη και αυτά δεν ξέρει που και πως να τα πρωτοξοδέψει.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι υπάρχει κι ένας ομοιοπαθής του Τόμας, στη Βρετανία αυτή τη φορά. Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τον Τζέιμς Χάουελς, έναν 35χρονο μηχανικό ΙΤ απο το Νιούπορτ που μάλιστα βρίσκεται σε ακόμα πιο δεινή θέση από τον Τόμας, καθώς έχει μόνο μια ευκαιρία να ανακτήσει μια περιουσία… 280 εκατ. δολαρίων σε bitcoin.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, μια μέρα του 2013 που καθάριζε το σπίτι του, έκανε το λάθος να πετάξει στα σκουπίδια τον σκληρό δίσκο που περιείχε 7.500 bitcoin, καθώς είχε δυο πανομοιότυπα λάπτοπ τα οποία… μπέρδεψε.