ΣΟΚ! Αστυνομικοί δεν πίστεψαν ότι της ανήκε BMW και την έστειλαν… ψυχιατρείο! (Video-Photos)

«Αν μία λευκή γυναίκα προσπαθούσε να παραλάβει το ακριβό αυτοκίνητό της από την αστυνομία, θα είχε την ίδια μεταχείριση; Θα την ανέκριναν; Θα της απηύθυναν σαρκαστικά σχόλια; Θα αρνούνταν να πιστέψουν ότι ήταν αυτό που ισχυριζόταν; Δεν το νομίζω. Νομίζω ότι το χρώμα μου έπαιξε σημαντικό ρόλο», δήλωσε εξοργισμένη η Αφροαμερικανίδα στη Huffington Post.1

«Από τη στιγμή που είπα ότι η BMW μου άνηκε, με αντιμετώπισαν σαν ψεύτρα», είπε η Brock σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό

Μήνυση κατά του δήμου της Νέας Υόρκης έχει υποβάλει μία Αφροαμερικανίδα, καθώς ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να περάσει οκτώ ημέρες σε ένα μία ψυχιατρική κλινική επειδή ένας αστυνομικός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το ακριβό αμάξι που οδηγούσε ήταν δικό της.

Η 32χρονη Kamilah Brock, που εργάζεται σε τράπεζα, είπε ότι η αστυνομία την προσέγγισε αρχικά ενώ περίμενε σταματημένη με την BMW της σε ένα κόκκινο φανάρι στο Χάρλεμ. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν γιατί δεν είχε τα χέρια της στο τιμόνι και όταν εκείνη τους απάντησε ότι βρισκόταν σε φανάρι, άρα δεν χρειαζόταν, της ζήτησαν να βγει από το όχημα.

Στη συνέχεια, η Brock συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο 30ο Τμήμα της Νέας Υόρκης, όπου παρέμεινε αρκετές ώρες υπό κράτηση, χωρίς ωστόσο να της απαγγελθούν κατηγορίες. Μετά από αρκετή αναμονή, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη, με την οδηγία να επιστρέψει την επόμενη μέρα για να παραλάβει το αυτοκίνητό της.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η γυναίκα, αυτό στάθηκε αδύνατον αφού όταν γύρισε στο τμήμα μετά από ένα 24ωρο κανείς δεν πίστευε ότι το πανάκριβο αμάξι ήταν δικό της.

«Από τη στιγμή που είπα ότι η BMW μου άνηκε, με αντιμετώπισαν σαν ψεύτρα», είπε η Brock σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, εξηγώντας ότι όταν η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο, οι αστυνομικοί της φόρεσαν χειροπέδες και κάλεσαν ένα ασθενοφόρο να την παραλάβει, με το πρόσχημα ότι θα τη μετέφερε στο αμάξι της.

«Σκεφτόμουν, γιατί να με πάνε με ασθενοφόρο στο αμάξι μου; Ήμουν απίστευτα συγχυσμένη», αναφέρει η γυναίκα, περιγράφοντας την απίστευτη περιπέτειά της. Όπως ισχυρίζεται, το ασθενοφόρο τη μετέφερε στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου του Χάρλεμ, όπου της χορηγήθηκε με τη βία λίθιο και της έκαναν ένεση με ισχυρά ηρεμιστικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης γυναίκας, το προσωπικό του νοσοκομείου την κράτησε έγκλειστη επί οκτώ ολόκληρες ημέρες, προσπαθώντας επανειλημμένα να την πείσει να παραδεχτεί ότι το αυτοκίνητο δεν της άνηκε και δεν εργαζόταν σε τράπεζα, παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι έλεγε την αλήθεια.