Σοκ από τον πολιτικό Μεσαίωνα Χριστόφια στο υπουργικό του συμβούλιο

Σοκ για τις μεθόδους που επέλεξε να ακολουθήσει ο Δημήτρης Χριστόφιας, τους τελευταίους έξι μήνες (και όχι μόνο) της παραμονής του στο Προεδρικό Μέγαρο, προκάλεσε η το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια».

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, το τελευταίο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Δ. Χριστόφια δεν τηρούνταν πρακτικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του υπουργικού του συμβουλίου!

Ο …Μεσαίωνας των εν κρυπτώ συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου άρχισε από τον περασμένο Σεπτέμβρη και ενώ στο πολιτικό προσκήνιο είχαν  τεθεί σημαντικά θέματα για την χώρα όπως το φυσικό αέριο αλλά και ζητήματα που αφορούσαν στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

Η απουσία πρακτικών εκτός όλων των άλλων ζητημάτων που εγείρει, δημιουργεί όμως τώρα τεράστιο πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη που δεν είναι σε θέση να ενημερωθεί για τις αποφάσεις, εθνικής σημασίας που ελήφθησαν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν πολλά. Τι άραγε ήθελε να κρύψει ο Δ. Χριστόφιας; Γιατί κράτησε στο σκοτάδι για ένα ολόκληρο εξάμηνο τα όσα λέγονταν και αποφασίζονταν στις συνεδριάσεις του υπουργικού του συμβουλίου;

Το όλο θέμα όμως πέρα από την τυχόν ποινική του διάσταση εγείρει και ζητήματα ηθικής φύσεως που απαιτούν τις άμεσες απαντήσεις του Δ. Χριστόφια. Στις πλάτες του Κυπριακού λαού ο οποίος κυριολεκτικά «ματώνει» από την ανεργία και την ύφεση, κάποιοι αποφάσιζαν εν κρυπτώ με μεθόδους που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Είναι πολύ βαρύ για να περάσει (και αυτό) …ξώφαλτσα…

Βάσω Κυριακάκη