Σοκαρουν οι αποκαλύψεις για το19μηνο βρέφος – Γνώριζαν στο γραφείο ευημερίας

Σοκαρουν οι αποκαλύψεις για κακοποίηση  το19μηνου βρέφους. Σοκάρει όμως και το γεγονός ότι Αστυνομία και  γραφείο ευημερίας γνώριζαν για το γεγονός…

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις ακούστηκαν σήμερα στο Δικαστήριο από τους «γονείς» του 19μηνου βρέφους που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με εμφανή σημάδια παραμέλησης και κακοποίησης.

Η 24χρονη Λετονή μητέρα του βρέφους ,  παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ενώ όσον αφορά τον Ελληνοκύπριο Πατέρα ,αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος καθώς παρήλθαν οι 24 ώρες που ήταν υπό κράτηση ωστόσο θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή.

Σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, το βρέφος φέρει εκχυμώσεις, εκδορές, χτυπήματα, σημάδια στο δεξί μάγουλο, ενώ έχει υποστεί δερματική αλλοίωση στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά.

«Από την εξέταση του βρέφους, φαίνεται να προκύπτει ότι οι μώλωπες και τα χτυπήματα που φέρει το μωρό σε διάφορα σημεία του σώματος του προκλήθηκαν τις τελευταίες 20 μέρες.», ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές της υπόθεσης, αξιολογούν μαρτυρίες ότι, η 24χρονη εξέθεσε σε διάφορες περιπτώσεις το παιδί σε κίνδυνο και εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα, ενώπιον των ανακριτών υπάρχουν αναφορές για συγκεκριμένα περιστατικά.

«Πριν από τρείς εβδομάδες, η 24χρονη είχε θεαθεί κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά, να χτυπά βίαια πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στο δρόμο όπου διαμένει.», σημείωσε ο ανακριτής.

Η οικογένεια του παιδιού ήταν γνωστή στο Γραφείο Ευημερίας καθώς παρακολουθείτο από λειτουργό, ενώ καταγγελία για την συγκεκριμένη οικογένεια έφθασε και στην ΣΠΑΒΟ από τις αρχές Ιουνίου.