Σοκαριστική ομολογία Χριστόφια: Πασάρω το μνημόνιο στον επόμενο Πρόεδρο

Στην σοκαριστική ομολογία – παραδοχή ότι θα αφήσει …προίκα στον επόμενο ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας την υπογραφή του Μνημονίου, προχώρησε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Χωρίς κανένα δισταγμό, ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας σε ευρωπαίους ηγέτες ανερυθρίαστα τους είπε πως θα «πασάρει» το Μνημόνιο στον διάδοχό του, ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Τα λόγια του άφησαν άφωνους τους ευρωπαίους συνομιλητές του, οι οποίοι βέβαια δεν είναι ανυποψίαστοι για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο κ. Χριστόφιας. Και αυτό γιατί ο απερχόμενος πρόεδρος σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, φρόντιζε να προϊδεάζει τους κρατούντες στην Ευρώπη ότι όχι μόνο γνωρίζει τους ποδοσφαιρικούς όρους αλλά τους εφαρμόζει κιόλας στην πολιτική «σκακιέρα». Είναι γνωστό, άλλωστε, πως σε συναντήσεις που είχε μαζί τους, τους έλεγε ότι  τους έκανε «πάσα», στον επόμενο… το γνωστό «I pass the ball»…. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Χριστόφιας θα πρέπει να γνωρίζει πως ο Κυπριακός λαός ξέρει πολύ καλά πως ήταν η οικονομία όταν τη διακυβέρνηση της χώρας είχε ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος και πως είναι σήμερα. Τότε οι αριθμοί ευημερούσαν και σήμερα έχουν πάρει την κατηφόρα, όπως και οι ζωές χιλιάδων πολιτών.

Όποιο, λοιπόν, και αν είναι το πολιτικό παιχνίδι που θέλει να παίξει ο κ. Χριστόφιας για να αποποιηθεί τις ευθύνες του, ας μην ξεχνά πως ο λαός γνωρίζει για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα για πέντε χρόνια….