Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους φόνους – Δακρυσμένος στο Δικαστήριο

Σοκαριστικές αποκαλύψεις που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό ακούστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δυο κοριτσιών, Νικόλας Μεταξάς, παρουσιάστηκε σήμερα στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Παραδέχθηκε  όλςε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε βαριές κακώσεις στα θύματα, που επέφεραν το θάνατό τους, και τα απήγαγε με αυτό το σκοπό.

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα και η 8χρονη κόρη τηςΈλενα Μπουνέα και  η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ.

Κατα τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, ξέσπασε σε κλάματα και διάβασε τη δήλωση που ετοίμασε λέγοντας:

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα αναλαμβάνω πλήρως ευθύνη. Αναγνωρίζω το γεγονός οτι ομολόγησα δεν μπορεί να επιστρέψει. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Αυτά που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω σε διαλεύκανση και παραδεδομένος ενοχή να μην ζημιώσω άλλο.

Εκφράζω μεταμέλεια και ομολογώ πρώτα απ ολα καταρχήν στις ψυχές των θυμάτων μου και στους συγγενείς για τον πόνο που προκάλεσα. Απονομή δικαιοσύνης να είναι βάλσαμο έπειτα στα παιδιά μου στους γονείς μου για τη στεναχώρια που παίρνουν.

Τέλος προς την κυπριακή κοινωνία που είμαι βεβαίως ότι διερωτάται πως ένας άνθρωπος γιατί και πως έφτασε εδώ.

Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα όμως δεν βρήκα απάντηση.

Γνωρίζω ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου στο νου μου μέσα από κομμάτια που μπορούσα να ησυχάσω. Δεν βρήκα απάντηση.

Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας μελέτης με επιστήμονες για να βρω το γιατί για να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν για αποτροπή τέτοιων τραγωδιών.

Είμαι διαζευγμένος απαντά στο δικαστήριο.

Τα παιδιά μου είναι 9 και 6 λέει κλαίγοντας στο δικαστήριο».

Σοκάρουν οι αναφορές για το τρόπο που σκότωσε τα θύματά του.

Για την Λιβία είπε πως την στραγγάλιζε μέχρι που πόνεσαν τα δάχτυλα του. «Την είδα επιτέλους νεκρή» είπε στους ανακριτές. Σκότωσα και το μωρό με τον ίδιο τρόπο είπε. Οι φόνοι έγιναν στο σπίτι της Λιβία. Η Έλενα Ναταλία βρέθηκε με δεμένη τσάντα στο πρόσωπο.

Παραδέχθηκε ότι σκότωσε  την Μαρικάρ με στραγγαλισμό κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής.

Για την Ασμίτα υποστηρίζει πως θύμωσε γιατί τον έφτυσε κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής. Θύμωσε την στραγγάλισε είπε και την πέταξε στο πηγάδι. Μετά έδωσε και την εκδοχή ότι την σκότωσε με κτυπήματα στο κεφάλι.

Όποτε έκανε σεξ, ήθελε να σκοτώσει είπε…. Σκότωσε την Αριάν, «ενώ κανάμε σεξ ένιωσα την ανάγκη να την σκοτώσω…..»

Για την Μαίρη Ρόουζ, είπε στους ανακριτές ότι είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρή σχέση μαζί της και για αυτό το λόγο ήθελε να γνωρίσει την κόρη της.

Όπως λέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, «την πήγε σπίτι του και αφού ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, άκουσαν το μωρό να κλαίει. Σαράντα λεπτά μετά κατέβηκαν και ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι πνίγηκε με τον εμετό. Ισχυρίστηκε ότι έκανε μαλάξεις στη Σιέρα κ αργότερα στη Μαίρη Ρόουζ. Συνειδητοποίησε ότι ήταν νεκρές και σκέφτηκε να τις εξαφανίσει σε μέρη όπου έβγαλε φωτογραφίες και ήξερε πως ήταν εγκαταλελειμμένα».