Σοκάρει νέα έρευνα για τους κινδύνους της χρήσης κινητών

Άτομα που μιλάνε για περισσότερες από 15 ώρες το μήνα στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο κεφάλι

Οι κίνδυνοι για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, είναι πάρα πολλοί σύμφωνα με νέα έρευνα.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό παρουσιάζει στοιχεία που τεκμηριώνουν πως τα άτομα που μιλάνε για περισσότερες από 15 ώρες το μήνα στο κινητό τους τηλέφωνο έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο κεφάλι, συγκεκριμένα οι πιθανότητες είναι τριπλάσιες.

Οι επαγγελματίες που συνομιλούν περισσότερο στο κινητό τηλέφωνο είναι πρώτοι στη κατάταξη για πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας εξέτασαν 253 περιστατικά γλοιώματος και 194 περιστατικά μηνιγγιώματος που είχαν καταγραφεί από το 2004 μέχρι το 2006. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με το ιατρικό ιστορικό 892 υγειών ατόμων, για να ανακαλυφθούν πιθανές διαφορές των δυο.

Μία παρόμοια μελέτη της Occupational and Environmental Medicine υποστηρίζει τους πολλούς κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκπέμπονται από το κινητό, καθώς είναι αναγκαίο πλέον τα μικρά παιδία να προστατεύονται από την υπερβολική χρήση.

«Πιθανώς καρκινογόνα» πληροφορεί η Διεθνής Υπηρεσία Ερευνών για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι είναι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Αντίστοιχα «δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για όλους όσους έχουν κινητό – ένα τηλεφώνημα δεν πρόκειται να κάνει κακό στην υγεία μας», σύμφωνα με τους Γάλλους ερευνητές, καθώς είναι επιφυλακτικοί στο πώς μπορεί να οριστεί «η ασφαλή χρήση» του κινητού.

Τέλος, συνέπεια του παραπάνω προκύπτει το γεγονός να διεξαχθούν περισσότερες έρευνες για να βεβαιωθεί ο ακριβής αντίκτυπος στην υγεία των ανθρώπων μακροπρόθεσμα