Σοβαρά άρρωστος ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Η Μόσχα ακύρωσε τη συνάντηση Νόντα

Σοβαρά «άρρωστος» φαίνεται ότι είναι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαιτίας ενός «παλαιού τραύματος στη σπονδυλική του στήλη», σύμφωνα με ρωσικά μέσα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο, επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίνο Νόντα.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν έντονα οι φήμες για σοβαρή ασθένεια του Πούτιν  καθώς έχουν αναβληθεί μια σειρά άλλες επίσημες συναντήσεις του στη  Ρωσία και το εξωτερικό. Η είδηση της αναβολής της επίσκεψης Νόντα στη Μόσχα ανακοινώθηκε σήμερα από ιαπωνική κυβερνητική πηγή και τα ΜΜΕ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ωστόσο, θα πραγματοποιήσει κανονικά το ταξίδι του στην Τουρκία, τη Δευτέρα, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα πάντως, με το ιαπωνικό πρακτορείο Jiji, ο ιάπωνας πρωθυπουργός εξήγησε σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στον δήμαρχο της πόλης της βόρειας Ιαπωνίας Νεμούρο ο οποίος συναντήθηκε μαζί του για να συζητήσουν το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων, τις οποίες η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας. «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας
ένα τραύμα του κ. Πούτιν»