ΣΚΤ: Παρουσιάζεται σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής περικοπών στους μισθούς των εργαζομένων, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο.

Στόχος της Διεύθυνσης είναι να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους για περικοπές στους μισθούς, τις οποίες δεν αποδέχθηκε η συντεχνία τους, ΕΤΥΚ, με αποτέλεσμα το σχέδιο αναδιάρθρωσης να μην μπορεί να εφαρμοστεί για τους 300 υπαλλήλους που είναι μέλη της συντεχνίας. Υπενθυμίζεται ότι οι 2.700 υπάλληλοι ή το 90%, που υπάγονται στις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, έχουν ήδη αποδεχθεί το σχέδιο περικοπών στους μισθούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Διεύθυνση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας θα προχωρήσει σε πλεονασμούς 100 εργαζομένων – μελών της ΕΤΥΚ, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του κόστους μισθολογίου κατά 15%, που προνοείται στους στόχους του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Σχετική επιστολή απέστειλε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ Μάριος Κληρίδης στην Υπουργό Εργασίας.