ΣΚΤ: Λύπη για τη 48ωρη απεργία της ΕΤΥΚ

Σε ανακοίνωσή της η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι ξενίζει και λυπεί η επιλογή της ηγεσίας της ΕΤΥΚ να εξαγγείλει 48ωρη απεργία στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, την ημέρα που σύσσωμη η Πολιτεία, μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, έδειξε έμπρακτα τη στήριξη της στον Συνεργατισμό.

Η ανακοίνωση αναφέρει “Το Συνεργατικό Κίνημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σε συνεχή προσπάθεια επίτευξης των στόχων του, έχοντας αναπτύξει ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο μέτωπο των αναδιαρθρώσεων. Οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί θα επιτευχθούν, παρά τα εμπόδια που παρεμβάλλει με τη στάση και τις επιλογές της η ηγεσία της ΕΤΥΚ”.

Η πρόθεσή μας, προστίθεται, για κατάληξη σε συμφωνία είναι δεδομένη και ειλικρινής αφού έχουμε ικανοποιήσει όλα τα λογικά αιτήματα των εργαζομένων. “Όμως, η επιμονή της ηγεσίας της ΕΤΥΚ για διεκδίκηση προσαυξήσεων και ΑΤΑ αναδρομικά για τα έτη 2014 και 2015, δεν είναι συμβατή με τις πραγματικότητες που σήμερα αντιμετωπίζει η οικονομία και ο τόπος, ούτε και με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της κρατικής στήριξης. Εξάλλου, σε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν έχουν παραχωρηθεί προσαυξήσεις και ΑΤΑ για τα έτη 2014 και 2015”, αναφέρεται.

“Έστω κι αν θεωρούμε ότι η σημερινή απόφαση της ηγεσίας της ΕΤΥΚ πλήττει το Συνεργατισμό και τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτόν, πρόθεση μας είναι όπως η προσπάθεια συνεχιστεί με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μας”, επισημαίνεται και προστίθεται πως ο Συνεργατισμός θα παραμείνει προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, τη διαφύλαξη της επένδυσης του κράτους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται τέλος πως τα 250 υποκαταστήματα του Συνεργατισμού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού.