Σκληραίνει η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το Mega

Επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση του μέσα σε διάστημα σχεδόν 24 ωρών ο ΣΥΡΙΖΑ, με κατηγορίες εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Mega λέγοντας ότι δεν έλαβε απάντηση στα ερωτήματα του για το δάνειο των 98 εκ ευρών που φέρεται να έλαβε ο σταθμός αλλά και για τις απόψεις του Γιάννη Πρετεντέρη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ  κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη μη μετάδοση της πρώτης ανακοίνωσή του και θέτει εκ νέου τα ίδια ερωτήματα.

Ειδικότερα στην δεύτερη ανακοίνωση του αναφέρει “ότι σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και την άρνησή του να παρουσιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ επισημαίνουμε πως σε κανένα από τα ερωτήματα που θέσαμε προς το σταθμό δεν πήραμε απάντηση. Τα επαναδιατυπώνουμε: ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων; Είναι εντός της λίστας «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού; Όσον αφορά δε στο ύψος του δανείου τα στοιχεία που αναφέρουμε είναι από την ανακοίνωση του «Χρηματιστηρίου Αθηνών». Την ίδια, όμως, δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;”

Από την πλευρά της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, διαχειρίστρια εταιρεία  του MEGA, σε ανακοίνωση της προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, «οι πληροφορίες για την παροχή δανείου ύψους 98 εκ ευρώ είναι ψευδείς και συμπλήρωσε ότι η εταιρία έχει λάβει ως δάνειο το ποσό των 10 εκατομμυρίων από το οποίο μετά από προμήθειες στις πέντε τράπεζες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία εκταμιεύθηκε το ποσό το 8,5 εκατομμυρίων. Είχε προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δέκα εκ ευρώ».

Η διαμάχη ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, επιτέθηκε εναντίον του MEGA και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη για το σχόλιο του τελευταίου, στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ  στην οποία υπεστήριζε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο.

Ακόμη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε την ίδια ημέρα, σε πληροφορίες σχετικά με την σύναψη δανείου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ,  ύψους 98 εκ ευρώ διερωτώμενος «αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.»