Σκληρή δουλειά ζητά η Μέρκελ απο τους Ευρωπαίους

Σκληρή δουλειά με στόχο τη διαφύλαξη της ευημερίας και της ανταγωνιστικότητας  ζητά η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απο την Ευρώπη, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

“Εάν η Ευρώπη αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις λίγο περισσότερο από το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, περί το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ και πρέπει να χρηματοδοτήσει το 50% των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως, τότε είναι προφανές ότι οφείλει να εργασθεί πολύ σκληρά για να διατηρήσει την ευημερία και τον τρόπο ζωής της”, προειδοποιεί η καγκελάριος της Γερμανίας.

Και προσθέτει:”Ανησυχώ βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη σκέφτονται απλά ότι η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τα μοναδικά σημεία αναφοράς στον κόσμο, ότι η Ευρώπη είναι κατά παράδοση ισχυρή και ότι ο κόσμος περιμένει εμάς”.

Την ίδια ώρα καλεί τους Ευρωπαίους πολίτες να δαπανούν λιγότερα, απ όσα κερδίζουν κάθε χρόνο,επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ότι η Ευρώπη έχει ακόμα να διανύσει μια δύσκολη και επώδυνη περίοδο.