Σκληρή γλώσσα Σαμαρά προς τους υπαλλήλους της Βουλής

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την υπόθεση των υπαλλήλων της Βουλής και το προσωρινό, όπως όλα πλέον δείχνουν, “πάγωμα” της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα περικοπούν επιδόματα σε ορισμένους υπαλλήλους. Η δήλωση του από τις Βρυξέλλες και ενώ η ελληνική αποστολή «πανηγύριζε» για την δόση μαμούθ, ήταν ανάλογη του βελγικού χιονιά.

«Εγώ και η κυβέρνησή μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση αυτή απευθυνόταν και σε μερίδα βουλευτών από όλα τα κόμματα. που κάνει «χατίρια»στους υπαλλήλους.

Μάλιστα, Λέγεται ότι οι βουλευτές έχουν χωριστεί σε αυτούς που τίθενται υπέρ του να μην υπάρξουν περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων στη Βουλή και σε αυτούς που ψηφίζουν υπέρ των περικοπών.

Υπάρχουν και μερικοί «γαλάζιοι» βουλευτές που κρατούν λευκή σημαία. Ο πρωθυπουργός ωστόσο σκάφτεται σοβαρά να θέση το θέμα και στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ζητώντας τη στήριξη τους.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται υπερωρίες 52 ωρών τον μήνα (νυχτερινά και Σαββατοκύριακα λόγω της φύσης της εργασίας) όταν στο υπόλοιπο δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις οι υπερωρίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες
τον μήνα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι με το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα οι υπερωρίες ξεπερνούν τα 600 ευρώ τον μήνα για τον κάθε υπάλληλο της βουλής.

Οι υπάλληλοι της Βουλής προσανατολίζονται ήδη σε στάσεις εργασίας με σκοπό  να «μπλοκάρουν» την ψήφιση του φορολογικού
νομοσχεδίου.