“Σκηνικό τρόμου” βιώνει η κοινωνία και η κυβέρνηση

“Σκηνικό τρόμου” βιώνει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα με τις κατα συρροή τρομοκρατικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, πολιτικά και κομματικά γραφεία και χθες στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι.

Το ενδεχόμενο αναβίωσης της βαριάς τρομοκρατίας στην Ελλάδα τρομάζει την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εξετάσει τους λόγους της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χθες αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καθώς και συσκέψεις  στο Μαξίμου προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει την επίθεση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε ενδελεχή έρευνα και παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Νίκο Δένδια προκειμένου να πάρει απαντήσεις για τη σκοπιμότητα του χτυπήματος.

Άλλωστε επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να μη δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας στην κοινή γνώμη, καθώς και να μην αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Πάντως το γεγονός ότι η χθεσινή επίθεση με βόμβα έγινε σε ένα χώρο, όπου βρίσκονταν οικογένειες με παιδιά προκαλεί ρίγοι στην κυβέρνηση και ξυπνά στην κοινωνία μνήμες απο το παρελθόν.