Σκέψεις της Apple για ενοποίηση συνδρομών για περισσότερους πελάτες και έσοδα

Η Apple Inc. εξετάζει το ενδεχόμενο να ενοποιήσει τις υπηρεσίες διαδικτύου που παρέχει επί πληρωμή, όπως είναι τα News +, Apple TV + και Apple Music, μέσα στην επόμενη χρονιά προκειμένου να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές, σύμφωνα με πηγές οι οποίες είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

Το πιο πρόσφατο δείγμα αυτής της στρατηγικής είναι μια διάταξη που η Apple ζητεί να περιληφθεί, κατά τις διαπραγματεύσεις που κάνει με διάφορους εκδότες, κι η οποία επιτρέπει στην εταιρεία που παράγει τα γνωστά iPhones να συνδέσει την υπηρεσία συνδρομητών News + με άλλες ψηφιακές προσφορές επί πληρωμή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην προσδιοριστούν επειδή πρόκειται για ιδιωτικές συζητήσεις.

Το Apple News +, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο, πωλεί πρόσβαση σε δεκάδες δημοσιεύσεις έναντι αντιτίμου $10 το μήνα. Συχνά ονομάζεται «Netflix of News». Η Apple επωφελείται περίπου το μισό κάθε συνδρομής, ενώ τα περιοδικά και οι εφημερίδες εισπράττουν το άλλο μισό.

Αν τώρα η γνωστή εταιρεία αποφασίσει να διαθέτει την υπηρεσία News + ως μέρος μιας ενοποιημένης υπηρεσίας με την Apple TV+, οι εκδότες θα εισέπρατταν λιγότερα χρήματα, αφού θα μειωνόταν το κόστος της ειδησεογραφικής υπηρεσίας, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Καθώς η αγορά των smartphones παρουσιάζει εικόνα στασιμότητας, η Apple επιδιώκει την ανάπτυξη με την πώληση online συνδρομών για πρόσβαση σε ειδήσεις, μουσική, βίντεο και άλλο περιεχόμενο. Αυτό το μήνα, ξεκίνησε το Apple TV + με αντίτιμο 4,99 δολάρια το μήνα με παραστάσεις από αστέρες όπως οι Τζένιφερ Άνιστον και ο Τζέισον Μόμοου.

Ο συνδυασμός αυτών των προσφορών εκτιμάται από την Apple ότι θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές όπως συνέβη με την υπηρεσία Prime της Amazon.com Inc. Η Apple πειραματίζεται ήδη με αυτή την προοπτική. Πρόσφατα άρχισε να προσφέρει δωρεάν συνδρομή στην Apple TV, σε φοιτητές που είναι ήδη συνδρομητές της Apple Music. Ωστόσο ,δεν αποκλείεται τα σχέδια της εταιρείας να μεταβληθούν καθ’ οδόν.

Ορισμένα στελέχη των μέσων ενημέρωσης, πάντως, λένε ότι το ποσό που έλαβαν από την Apple News + πρόσφατα ήταν μικρότερο από το αναμενόμενο. Η Apple News + προσφέρει πρόσβαση σε δεκάδες περιοδικά, όπως το New Yorker, το GQ και το People, καθώς και μεγάλες εφημερίδες όπως η The Wall Street Journal και η Los Angeles Times. Το Bloomberg Businessweek, που ανήκει στην Bloomberg LP, συμμετέχει επίσης στο μπουκέτο αυτό.