Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Εκτελέστηκαν 9 από τα εντάλματα

Ραγδαίες εξελίξεις με το σκάνδαλο ΧΥΤΑ. Το απόγευμα εχουν συλληφθει ακόμα δύο άτομα, ο  πρώην λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Κουλαππής και ο υιός του, Νίκος Κουλαππής, ο οποίος είναι ιατρός στο επάγγελμα.

Για τα υπόλοιπα τρία εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν και αφορούν ένα πρώην Διευθυντή της εταιρείας Helector και δύο υπαλλήλους της ίδιας εταιρείας, αναμένεται να ακολουθηθούν οι διαδικασίες της έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, αφού και τα τρία πρόσωπα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά την αξιολόγηση των ανακριτικών αρχών της κατάθεσης που έδωσε ο ΓΔ της εταιρείας Helector, Iωάννης Κοκότσης – ο οποίος τελεί υπό κράτηση – αναφορικά με την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Συνολικά, έχουν εκτελεστεί μέχρι στιγμής εννιά εντάλματα σύλληψης.

Νωρίτερα, το απόγευμα η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, που εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, του Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικού διευθυντή του Δ. Πάφου που τελεί σε διαθεσιμότητα και ο οποίος βρίκεται ήδη υπό κράτηση, του Μιχάλη Πάντη που είναι το πρόσωπο που επιβλέπει τις εργασίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης και των λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλο και Χρηστάκη Πέτρου, που απαρτίζουν την επιτροπή προσφορών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Υπό κράτηση βρίσκονται επίσης ο υπεύθυνος της διαχειριστριας εταιρείας του ΧΥΤΑ Μιχάλης Μιχάηλ, μια γραμματέας και μία υπάλληλος λογιστηρίου της εταιρείας, των οποίων αύριο εκπνέουν τα 8ήμερα διατάγματα προσωποκράτησής τους.