Σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών: Η Αστυνομία ενήργησε τάχιστα και μεθοδικά

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας,  Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η  Αστυνομία προτρέπει το κοινό εάν έχει οποιαδήποτε στοιχεία που αφορούν την υπόθεση σύλληψης γιατρών για μίζες, να τα καταθέσει ώστε να διερευνηθούν.

Η Αστυνομία διερευνά μια σοβαρή υπόθεση σε σχέση με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της καταδολίευσης, της κατάχρησης εξουσίας δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης, δεκασμού δημοσίου λειτουργού. Τα αδικήματα έχουν διαπραχθεί από το 2008 μέχρι σήμερα.

«Η Αστυνομία χθες ενέργησε τάχιστα και με μεθοδικότητα και προχώρησε στη σύλληψη 2 προσώπων και έχουν παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο και εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών.

«Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης θα ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα που θα δώσουν μαρτυρίες σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Θα ανακριθούν οποιαδήποτε πρόσωπα κριθεί σκόπιμο και βεβαίως αναλόγως των εξελίξεων η Αστυνομία θα συνεχίσει για πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης» είπε ο κ. Αγγελίδης.

«Έχοντας υπόψη την ιδιομορφία της υπόθεσης και τα γεγονότα τα οποία εξετάζονται θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες ή στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση ή οποιαδήποτε άλλη υπόθεση που σχετίζεται με τέτοιου είδους θέματα είναι καλό να τα καταθέσει έγκαιρα στην Αστυνομία» σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

«Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι τον τελικό λόγο για την ενοχή οποιουδήποτε προσώπου τον έχει η δικαιοσύνη και η δική μας θέση είναι ότι θα διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση» είπε.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι εκτός από τα δυο πρόσωπα τα οποία έχουν συλληφθεί υπάρχει ένταλμα σύλληψης για ακόμα ένα πρόσωπο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα. Σε περίπτωση που δεν επιστρέψει υπάρχει σχετική διαδικασία η οποία θα τηρηθεί ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε από το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο και από εκεί η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση των στοιχείων με το χθεσινό αποτέλεσμα που είχε εντοπιστεί στην κατοχή του προσώπου ο φάκελος με τα 600 ευρώ.

«Προτρέπουμε τον οποιοδήποτε αν έχει στοιχεία να τα δώσει στην Αστυνομία γιατί υπάρχει σίγουρα το ενδεχόμενο να βοηθήσει ή μπορεί να προκύψουν τα οποιαδήποτε στοιχεία για άλλη υπόθεση» όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.