Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Η Ροζίτα εμπλέκει τον καθηγητή Θεοχάρους

Ανατροπή στην υπόθεση σκανδάλου στο ΤΕΠΑΚ με τια ατασθαλίες εκατοομμυρίων σε ερευνητικά προγράμματα.

Μετά από κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου, της βασικής κατηγορούμενης στην υπόθεση  η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε και έδωσε οδηγίες για ποινική δίωξη.

Η Ροζίτα Παυλίδου, ενέπλεξε στην υπόθεση τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου, Αντώνη Θεοχάρους ο οποίος από μάρτυρας κατηγορίας, γίνεται κατηγορούμενος με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Αντώνης Θεοχάρους αντιμετωπίζει συνολικά 26 κατηγορίες, ενώ ανοίγει σε βάρος του υπόθεση το πρόγραμμα Paramare στο οποίο ήταν διαχειριστής με υπάλληλους τον Ιάκωβο Καρέρα και την μητέρα του Ροζίτα Παυλίδου.

Ο κ. Θεοχάρους κατηγορείται για τα αδικήματα κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ποινική υπόθεση καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και η ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου.

Η θέση του κυρίου Θεοχάρους

«Κατηγορούμαι για κάτι που εγώ ίδιος το ανάφερα στους ανακριτές. Έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Απλώς θα κλείσω με κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό.

Θα μπορούσα και εγώ από τα πολλά ερευνητικά προγράμματα να παίρνω 50 ή 100.000 επιπλέον του μισθού μου, όπως οι πλείστοι καθηγητές.

Αυτό το ο ποίο έκανα και για το οποίο επέλεξαν να με κατηγορήσουν, θα το έκανα ακόμη 100 φορές για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους οι ερευνητές», ανέφερε σε δήλωση του ο κ.Θεοχάρους