Σκάνδαλο ΤΕΠΑΚ: Αβάσιμες οι κατηγορίες Ροζίτας, αναφέρουν οι δικηγόροι Θεοχάρους

Νέα ανατροπή στην υπόθεση με τις ατασθαλίες εκατομμυρίων στο ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, Ροζίτα Παυλίδου,  ενέπλεξε στην υπόθεση τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου, Αντώνη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Θεοχάρους ανέφερε ότι οι κατηγορίες της Ροζίτας Παυλίδου  (26σελιδες) αποδείχθηκαν αβάσιμες στο σύνολο τους. «Αυτό το οποίο κατηγορούμαι εγώ το είπα στους ανακριτές. Καμία αναφορά δεν έκανε η Ροζίτα», τόνισε ο κ. Θεοχάρους.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν και οι δικηγόροι του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους, όπου επεξηγούν την όλη κατάσταση όπως έχει προκύψει.

Δείτε το δελτίο τύπου των νομικών συμβούλων του Αντώνη Θεοχάρους:

“Περιήλθαν στην αντίληψη μας δημοσιεύματα για τον πελάτη μας κ. Αντώνη Θεοχάρους, τα οποία αναφέρουν ότι η κ. Ροζίτα Παυλίδου, σε θεληματική κατάθεση υπέδειξε και τον επίκουρο καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους, με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί αντιμέτωπος με συγκεκριμένες κατηγορίες.

Υπονοείται, δε σε αυτά τα δημοσιεύματα ότι ο πελάτης μας επωφελήθηκε από πληρωμές που έγιναν σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Σε σχέση με τα εν λόγω αναφερόμενα δηλώνουμε εκ μέρους του πελάτη μας τα ακόλουθα:

1. Καμία αναφορά της κ. Παυλίδου εναντίον του κ. Θεοχάρους, στην πολυσέλιδη κατάθεση, της δεν αποδείχθηκε. Τουναντίον εν τέλει και μετά από σωρεία καταθέσεων που λήφθηκαν από τις ανακριτικές αρχές, όλες οι αναφορές της κ. Παυλίδου αποδείχθηκαν αναληθείς και εκδικητικές. Κίνητρο είχαν να ενοχοποιήσουν τον κ. Θεοχάρους, ο οποίος απεκάλυψε το φαγοπότι εκατομμυρίων της ίδιας και της οικογένειας της. Αυτό ήταν ένα από μια σειρά σκανδάλων που απεκάλυψε ο κ. Θεοχάρους, με αποτέλεσμα να καταστεί στόχος των όσων κατακρεούργησαν το ΤΕΠΑΚ.

2. Πράγματι εναντίον του κ. Θεοχάρους καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση, η οποία του επιδόθηκε μόλις χθες. Παρόλα αυτά, η εν λόγω ποινική υπόθεση, δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τις ανυπόστατες καταγγελίες Παυλίδου. Το κατηγορητήριο εναντίον του κ. Θεοχάρους, αφορά ποσά που εξασφαλίστηκαν για πληρωμές ερευνητών του, χωρίς ο ίδιος να λάβει κανένα ποσό. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Θεοχάρους δεν επωφελήθηκε με κανένα τρόπο και/ή ποσό από την όποια πληρωμή σε οποιοδήποτε πρόσωπο. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι τα όσα γεγονότα περιέχονται στο Κατηγορητήριο είναι ο ίδιος που τα απεκάλυψε προς τις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια της διαφανούς στάσης που διατηρούσε ανέκαθεν.

3. Οι αναφορές σε φαγοπότι εκατομμυρίων και σε καταθέσεις της Ροζίτας Παυλίδου και η σύνδεση τους με την υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του πελάτη μας είναι άτοπες, αναληθείς και ατυχής. Προσβάλλουν την ακεραιότητα, την υπόληψη και την φήμη του κ. Θεοχάρους, αλλά και θίγουν την αξιοπιστία του ως το άτομο, το οποίο αποκάλυψε πλήθος παρανομιών και παρατυπιών στο ΤΕΠΑΚ. Το γραφείο μας θα υπερασπιστεί τον κ. Αντώνη Θεοχάρους στις εναντίον του κατηγορίες, οι οποίες με τα όσα στοιχεία κατέχουμε σήμερα, δεν μπορούν να αποδειχθούν”.

Με εκτίμηση,

Α & Α Κ. Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Δικηγόροι