Σκάνδαλο στον ΕΟΤ με ακάλυπτη επιταγή πληρωμής προς άγνωστους “τρίτους”

Το τρίπτυχο μίας σκοτεινής ιστορίας στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Ο παραιτηθείς πρώην γενικός γραμματέας Νίκος Καραχάλιος, η νυν υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και μία ακάλυπτη-πλαστή επιταγή που «εξαφανίστηκε».

Η επιταγή έκανε «φτερά» την περασμένη εβδομάδα από το χρηματοκιβώτιο του ΕΟΤ. Βρίσκεται σε μεγάλο ξενοδοχείο της Σύρου, για άγνωστη οφειλή-μαϊμού  προς τρίτους, ύψους 147.000 ευρώ.

Στην υπόθεση – για την οποία έχουν συλληφθεί πέντε άτομα- εμπλέκεται πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, με ευρεία γνώση ως προς τα τεκταινόμενα στον ΕΟΤ, πρόσβαση στις οικονομικές υποθέσεις και στενός συνεργάτης του Νίκου Καραχάλιου, κατά πολλούς ο υπηρεσιακός «εξ απορρήτων του».

Ο Νίκος Καραχάλιος καταγγέλλει την εμπλοκή του ονόματός του, την οποία αποδίδει  στο γεγονός ότι προχώρησε την έρευνα για την «τρύπα» των 12 εκατ. ευρώ για το 2011 –εποχή της υπουργίας Γερουλάνου .

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρέθηκε εν μέσω σκανδάλου, έχει δώσει εντολή να «ξεσκονιστούν|» όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στις διάφορες οικονομικές και νομικές υπηρεσίες του υπουργείου, όχι μόνο γιαυτή την υπόθεση, αλλά και για όποια παρουσιάζει ενδείξεις για ύποπτες πληρωμές προς τρίτους μέσω επιταγών του ΕΟΤ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου.

Τα αποτελέσματα των ερευνών, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.