Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Σε κοινή δίκη και οι 5 κατηγορούμενοι

Το δικαστήριο Πάφου απέρριψε την ένσταση που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους  ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας και ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής και από σήμερα θα βρίσκονται στο ίδιο κατηγορητήριο της υπόθεσης με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου .

Ο πρόεδρος του κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ ανέφερε μεταξύ άλλων πως κοινός σκοπός όλων των κατηγορούμενων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν το προσωπικό όφελος ενώ τα αδικήματα που διαπράχτηκαν ήταν της ίδιας φύσης με ταύτιση σκοπού και μέσωΝ, που δικαιολογούν την κοινή δίκη.

Ο κ. Δαυίδ είπε ότι το θέμα της χρονικής καθυστέρησης της δίκης απασχόλησε το δικαστήριο, ωστόσο ανέφερε θα ήταν πρόωρο αυτή την στιγμή να προβλεφτεί η εξέλιξη της διαδικασίας.

Συνεκτιμώντας, είπε, την ύπαρξη κοινής μαρτυρίας που θα δοθεί το δικαστήριο δεν δίνει την ευκαιρία της ξεχωριστής δίκης, σημειώνοντας πως το συμφέρον της δικαιοσύνης απαιτεί την ενιαία εκδίκαση της υπόθεσης.

Με την απόρριψη της έντασης κλήθηκαν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται, απαντώντας ως ήταν αναμενόμενο μη παραδοχή.

Και οι πέντε πλέον κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η υπόθεση ορίστηκε για σκοπούς συνέχισης της ακρόασης στις 14 και 15 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.