Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Σήμερα απαντά η Κατηγορούσα Αρχή

Οι 5 κατηγορούμενοι της υπόθεσης για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, αναμένεται να προσαχθούν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι 5 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου , Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής – αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Και οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τους Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, να απαντήσει στη θέση των συνηγόρων υπεράσπισης ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων 2, 3 και 5 (Σαρίκα, Ευσταθίου και Σιαηλή).

Η Κατηγορούσα Αρχή ισχυρίζεται ότι δεν ευσταθούν αυτά που ισχυρίστηκαν στην αγόρευση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης και ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον όλων των κατηγορουμένων και πως το δικαστήριο θα πρέπει να τους καλέσει σε απολογία.

Στην προηγούμενη δικάσιμο κάποιοι εκ των συνηγόρων υπεράσπισης πρόκριναν τις εισηγήσεις τους για την υπόθεση ΣΑΠΑ, ενώ η διαδικασία ορίστηκε για συνέχιση σήμερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιου Ευσταθίου και Γιώργου Σιαηλή εξέφρασαν τη θέλησή τους να υποβάλουν εισήγηση στο δικαστήριο ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τους πελάτες τους.

Η τελευταία δικάσιμος ξεκίνησε με την εισήγηση του συνήγορου υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα, δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη, ο οποίος είπε πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει από το ογκώδες κατηγορητήριο έξι κατηγορίες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής εξέφρασε τη θέση πως καμία καθοδήγηση μαρτύρων δεν επιτρέπεται σε ποινική διαδικασία, προσθέτοντας πως η μαρτυρία Βέργα κατασκευάστηκε στα μέτρα της μαρτυρίας Δρακόπουλου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ευστάθιου Ευσταθίου, δικηγόρος Σάββας Αγγελίδης, είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του Ευσταθίου.